rgnbg

Wellness aan huis met een hottub

Steeds meer mensen gaan op zoek naar ontspanning, binnen of buitenshuis. Dit heeft te maken met de snelle en veeleisende samenleving. Op toch een beetje ontspanning te hebben wijkt men bijvoorbeeld uit naar de plaatselijke sportschool en soms bezoekt men ook en wellnesscentrum.

Een product waar u zich volledig in kunt ontspannen is een hottub, vaak ook wel een houten Jacuzzi of bubbelbad genoemd. De oorsprong van de hottub is te vinden in de Scandinavische landen. In deze landen gebruikte men vroeger al hottubs die door middel van een houtkachel werden verwarmd. Hierdoor kon men zich in de koude buitenlucht opwarmen.

De hottub is in Scandinavische landen dus al jaren een ingeburgd begrip en het favoriete wellnessproduct. Ook in Nederland en België  wordt dit unieke product steeds populairder. Het warme water in combinatie met buitenlucht heeft een rustgevende werking op lichaam en geest en geeft men het gevoel van totale ontspanning.Een hottub is een ideale vorm van aan huis wellness.

Maar wist u dat baden in een hottub ook veel gezondheidsklachten tegen kan gaan. Door de totale ontspanning kunnen stressklachten als slapeloosheid, piekeren en hoofdpijn worden voorkomen. Ook bij pijnlijke gewrichten, spierpijn of vormen van jeuk biedt een houten bubbelbad voor velen verlichting. Reuma patiënten hebben bijvoorbeeld veel baat bij een hottub sessie.

Voor de meeste mensen die een hottub of Jacuzzi aanschaffen biedt het vooral de nodige ontspanning. Genieten in de open lucht van het warme water en relaxerende bubbels. Alleen of juist samen met familie of vrienden is een weldaad voor lichaam en geest en de  perfecte manier om op een natuurlijke wijze te ontspannen.

Comments are closed.