rgnbg

Vloerbedekking kiezen

Een mooie vloerbedekking zal perfect passen bij je interieur. Tenminste, als je de juiste kleuren verkiest en precies weet welk vloerkleed bij je interieur past. Een vloerbedekking hangt namelijk grotendeels af van de interieurstijl die je hebt gekozen. Wanneer je een strak interieur hebt zal een knalgeel vloerkleed allesbehalve matchen bij je interieur. Mijn kijkt bij de keuze van een vloerkleed doorgaans eerst naar de interieurstijl. Heb je een klassiek, antiek, landelijk of moderne interieurstijl. Op basis hiervan kun je een geschikt vloerkleed kiezen.

heb je een klassieke en antieke interieurstijl, kies dan een vloerbedekking met bijvoorbeeld plavuizen van natuursteen. Parket kan ook ideaal zijn. Wanneer je dan voor vloerkleden gaat bij een klassieke of antieke interieurstijl zijn oosterse vloerkleden zeer geschikt. Bij een landelijke interieurstijl zijn warme hoogpolige vloerkleden geschikt. Als vloerbedekking kun je gaan voor een houten vloer. Deze zal perfect matchen met de landelijke interieurstijl.

Bij een moderne interieurstijl kun je veel verschillende soorten vloerbedekkingen kiezen. Hierbij is het voornamelijk belangrijk dat de kleuren met elkaar matchen. Vind je dat minder belangrijk, dan zal je vloer een echte eyecatchers zijn. Een vloerkleed kun je vervolgens aanschaffen om het interieur of het gehele plaatje helemaal compleet te maken. Waar je ook op moet letten is dat een vloerkleed voor een optisch effect kan zorgen. Dit is vaak in kleine ruimtes het geval. Een donkere vloer zal een ruimte kleiner doen lijken. Met een kleine licht vloerkleed zal je kamer een stuk groter lijken.

Comments are closed.