rgnbg

Vakantieliefde: hoe ga je er mee om?

“De zon scheen echt wel recht in mijn ogen toen ik mijn vakantieliefde ontmoette” lijkt een goed excuus te zijn om de foute keuze van vakantieliefde goed te praten.

Vakanties zijn verschrikkelijk: Tijdens vakanties wil je van alles ontdekken en praat daarom met zo veel mogelijk mensen. Je trekt naar kerken terwijl je zelf amper de kerk in je eigenstad goed bekeken hebt.

Je vindt iedereen aardig omdat je de tijd nog niet genomen hebt om de speciale kantjes van iemand te ervaren.

Je zoent mensen waarvan je achteraf wellicht dacht: dat had ik nu ècht niet moeten doen en huilt tranen met tuiten bij het afscheid omdat je weet dat je die vakantieliefde waarschijnlijk nooit meer zal zien.

Blijft je vakantieliefde een zomerliefde of wordt het meer?

De vakantiesfeer, de zon en de drank doen bij talrijke toeristen de remmingen verdwijnen. Kun je aanvaarden dat het bij mooie herinneringen blijft, blijf je na een vakantie in een verliefde roes leven of eindig je met een fikse kater liefdesverdriet?

Niet alle vakantieliefdes hoeven echter na twee weken Spanje of Frankrijk in tranen te eindigen. Alvorens je je vakantieliefde als man van je leven uitroept, is het toch goed om bij een aantal dingen stil te blijven staan.

1. Is je vakantieliefde single? Of ben jij alleen maar een avontuur?

Afhankelijk van je antwoord weet je al op voorhand hoe je vakantieliefde eindigen zal. Als hij niet vrij is en jou als welgemeend tussendoortje ziet, ben je niet meer dan een nieuwe trofee voor hem.

Dreig je stapelverliefd te worden, sta dan eens even stil bij de ingesteldheid van de man. Wil je echt met iemand omgaan die in de zomer vreemd wil gaan?

Het is zoveel leuker voor je te aanvaarden dat hij misschien niet de man van je leven is maar wel gewoon de man van dit moment is.

2. De verpakking of ook inhoud?

Wat wil hij van jou? Blijven jullie als het aan hem ligt de ganse dag in bed of praten jullie ook? Merk jij dat hij je beter wil leren kennen of blijft alles heel oppervlakkig?

3. Vind jij hem echt leuk?

Zou je met hem omgaan mocht je hem in je stad, op je werk of in je stamcafé ontmoet hebben? Hebben jullie buiten de leuke vakantie samen nog andere dingen gemeen?

En wat zou jij zeggen mocht je vriendin met hem zou komen aandraven?

3. Woont je vakantieliefde ver weg of vlakbij?

Ben je bereid je grote liefde een lange tijd niet te zien? Als je zomerliefde ver weg woont (misschien wel in een ander land), zul je vele avonden alleen doorbrengen.

En stel dat jullie relatie toch zou blijven duren? Wie van jullie zou dan op termijn verhuizen? Want uiteindelijk willen de meeste koppels uiteindelijk wel gaan samenwonen, toch?

Heb jij zin om elders weer van nul te beginnen? Zou jij willen dat hij alles voor jou, zelfs al is het wel overwogen, achter laat?

4. Heeft je vakantieliefde eenzelfde culturele achtergrond?

Jullie zijn beiden op vakantie. Op vakantie doen meer mensen wel eens wat op het thuisfront beter niet aan het licht komt.

5. Is er een groot leeftijdsverschil?

Vooral jongeren vallen tijdens vakanties wel eens voor de charmes van een gulle oudere man?

Ben je nog (maar pas) student, wil je dan eigenlijk al wel een man die al werkt? Denk je dat jullie in eenzelfde levensfase zitten?

Comments are closed.