rgnbg

Tips voor je eerste werkdag

Tips voor je eerste werkdag

Ben je aangenomen voor een nieuwe baan en heb je binnenkort je eerste werkdag? De eerste dag op een nieuwe plek is vaak erg spannend. Hieronder zullen een aantal tips voor je eerste werkdag besproken worden. Voor meer tips kun je altijd contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in loopbaanbegeleiding, zoals TerBorgh Coaching.

Voorbereiden
Een goede voorbereiding is voor een succesvolle eerste werkdag erg belangrijk. Zoek op tijd uit hoe laat en waar je verwacht wordt en hoe je daar gaat komen. Calculeer wat extra tijd in voor het geval je te maken krijgt met vertragingen, files of een lekke band. Bedenk daarna wat je allemaal mee moet nemen en denk goed na over je kleding. Je wilt natuurlijk niet op je eerste werkdag al uit te toon vallen omdat je te informeel of juist te formeel gekleed bent. Daarnaast is het raadzaam om van tevoren te vragen of er een inwerkperiode is of dat je vanaf het begin alles zelf moet uitzoeken.

Tijdens de eerste werkdag
Ook op de dag zelf kun je een aantal loopbaantips gebruiken om zo goed mogelijk te dag door te komen. Nadat je op tijd bent aangekomen op je nieuwe werk stel je jezelf netjes voor aan al je nieuwe collega’s. Hoe moeilijk het ook is, probeer alle namen zo goed mogelijk te onthouden en koppel deze met hun functies. Als je moeite hebt met het onthouden van deze informatie, dan kan je het altijd nog even snel opschrijven. Vertel je nieuwe collega’s iets over jezelf, maar niet teveel. Je kunt in het begin vaak beter wat voorzichtiger zijn. Door vragen te stellen aan je collega’s of leidinggevende laat je zien dat je ge├»nteresseerd en gemotiveerd bent.

Comments are closed.