rgnbg

Tanzania, een populaire safari bestemming

Tanzania is een fantastisch land voor liefhebbers van ongerepte natuur. De hoogtepunten zijn de Nationale Parken de Serengeti en Ngorongoro Krater, de Kilimanjaro en Zanzibar.

De Serengeti is de moeder van alle safari parken. Serengeti is een streek van savannes en boslandschappen, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia. Tachtig procent ervan ligt in Tanzania. Het Nationale Park de Serengeti ligt in de gebied, evenals de Ngorongo Krater. In dit gebied vind elk jaar de migratie plaats van ongeveer anderhalf miljoen planteneters, die zich om water te vinden in de droge tijd verplaatsen van de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes.

De Ngorongoro Krater de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen voor in de krater: zebra’s, gnoes, zwarte neushoorns, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Alleen de giraffe komt hier niet voor. Door hun lange nek kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Ook de Masai Mara wonen hier tussen alle wilde dieren in.

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. Het beklimmen van de Kilimanjaro is natuurlijk de ultieme uitdaging als je een liefhebber bent van trektochten of van avontuur. De bedwinging van deze berg zal je een enorme kick geven. Het is een prestatie, die de moeite waard is.

Na al deze aktiviteiten ben je wel toe aan rust. Dat kun je vinden in Zanzibar en Pemba. Hier vind je kilometers lange witte zandstranden en ongelooflijke koraalriffen waar je kunt duiken. Het is goed ontspannen in deze paradijsjes. Laat je culinair verwennen en geniet van de mooie zonsondergangen. Deze twee exotische eilanden zijn ook populaire huwelijksreisbestemmingen en dat is zeker niet voor niets.

Oryxprivatetours.nl weet alles van deze fantastische vakantiebestemming. Zij zullen je er graag meer over vertellen.

Comments are closed.