rgnbg

Roetfilter van mijn auto laten verwijderen

Het roetfilter van mijn auto heb ik laten verwijderen. Het roetfilter zit er in omdat het beter is voor het milieu, maar het is verschrikkelijk dat hij steeds onherstelbaar verstopt raakt. De deeltjes blijven zich ophopen. De auto verhoogt dan de temperatuur zodat de deeltjes dusdanig verbranden dat het filter weer ´leeg´ is. 

Echter is dit niet helemaal wat er gebeurd, de deeltjes blijven komen en er blijven kleine deeltjes achter. Hierdoor raakt het filter natuurlijk steeds voller en na een tijd raakt het onherstelbaar verstopt. Dan moet je je roetfilter laten vervangen en dit blijft zich herhalen. Dus ook de kosten blijven zich herhalen.

Ik wil kunnen genieten van mijn auto en niet steeds druk hoeven maken over het filter wat in mijn auto zit. Ik heb het dus laten verwijderen. Hier zitten veel meer voordelen aan dan aan het roetfilter zelf. Ik bespaar nu kosten en kan veel langer doorrijden zonder dat ik iedere keer langs de garage moet.

Ook bespaar ik brandstof doordat de deeltjes niet meer verbrand hoeven worden, dit scheelt natuurlijk ook weer kosten. De onderhoudskosten hoef ik ook  niet meer te betalen, eigenlijk geniet ik nu vele malen meer van mijn auto sinds het DPF filter verwijderd is. Ik ben heel blij dat ik mijn roetfilter heb laten verwijderen

Comments are closed.