rgnbg

Pebble horloge lijkt een succes te worden

Het is misschien nog wat vroeg om te juichen, maar de eerste versie van de Pebble smartwatch schept hoge verwachtingen voor de nabije toekomst. Voor iedereen die nog niet bekend is met de Pebble: het is een horloge dat eigenlijk een mini computer is. Je kunt er watch-apps op installeren, je mail mee lezen, tekstberichten ontvangen en meer…

Wat is de Pebble nu eigenlijk?

In science-fiction films zien we altijd een horloge waarmee je eigenlijk alles kunt bedienen. Met de Pebble zetten we een stap in de goede richting om de science-fiction werkelijkheid te laten worden. Zo kun je de Pebble o.a. gebruiken als fietscomputer maar ook je sms-jes en e-mails kun je ermee ontvangen. En dat allemaal om je pols!

Momenteel zijn de eerste Pebble horloges uitgegeven aan diegene die het project hebben gesteund. Er zitten, zoals verwacht, enkele ‘kinderziektes’ in maar deze worden snel verholpen. Zo kunnen we straks diverse watch-apps downloaden die ons leven weer een stukje makkelijker maakt.

Waar komt de Pebble weg?

De Pebble is een idee van Eric Migicovsky. Tijdens zijn studie aan de TU Delft kreeg hij het idee voor de Pebble dat altijd in contact met je smartphone staat. Op Kickstarter haalde hij er vervolgens 10 miljoen dollar mee op en kreeg daarmee zoveel aandacht dat de Pebble al een succes was voordat deze in productie was gegaan. Sterker nog, binnen 28 uur hadden ze $ 1 miljoen bij elkaar verzameld!

Wanneer komt de Pebble in Nederland?

Momenteel zijn er ongeveer 55.000 Pebble horloges op de wereld. Deze zijn verspreid over de investeerder die zich via Kickstarter hadden aangemeld. Wanneer de Pebble in de Nederlandse (web)winkels zal liggen is nog niet bekend. Het productieproces gaat helaas langzamer dan verwacht. Je zult dus nog heel even geduld moeten hebben voor je de Pebble horloge in huis hebt. Een Pebble zal ongeveer € 150,- gaan kosten. Wel kun je alvast enkele video’s bekijken van de Pebble hoe die werkt.

Comments are closed.