rgnbg

Kiezen voor een gietvloer in een nieuw huis

U weet dat een nieuwbouw door veel verschillende handen gaan tot het werk helemaal af is. Een nieuwbouw begint altijd met een onderkant en zo wordt er van beneden naar boven systematisch gewerkt. Daarom is het heel normaal dat er gezorgd wordt voor een stevige ondervloer. Een stevige ondervloer is de basis voor een goede huisvloer. Daarom is het noodzakelijk dat u zorgt voor een stevige chape. Als de chape niet goed is, bestaat de kans dat er allemaal scheuren in komen en dan bent u binnen de kortste keren uw vloer aan het uitbreken.

De nieuwe chape heeft altijd een aanzienlijk hoog vochtgehalte. Dit alles moet eerst verminderd worden voordat een gietvloer kan worden geplaatst. Dit proces heeft te maken met scheuren in de vloer die kunnen ontstaan als er teveel vocht in uw ondervloer zit. De gietvloer moet eerst uitharden, maar dit kan onmogelijk plaatsvinden als er teveel vocht in de ondervloer zit. Daarom moet een gietvloer alleen door echte vakmensen worden gelegd.

Het plaatsen van een gietvloer

U moet rekenen dat als een gietvloer wordt gelegd dat u minstens 6 dagen rond bent. Het duurt ongeveer een 3 tot 4 dagen totdat de vloer is gelegd en daarna moet alles nog een dag of twee drogen. Niemand maar ook niemand mag in die tussentijd de vloer betreden. Het spreekt voor zich dat tijdens de werken geen andere werkzaamheden mogen plaatsvinden die de vloer zouden kunnen beschadigen. Een gietvloer is een gladde vloer en als er oneffenheden opkomen is dit uiteraard meteen zichtbaar voor iedereen.

Bron: gv-gietvloeren.be

Comments are closed.