rgnbg

Je auto naar een autosloop brengen is een verantwoorde keuze

Doordat bedrijven die een vergunning hebben om als autosloop werkzaam te zijn, gebonden zijn aan strenge milieuvoorschriften is de autosloop een ideale plek om een afgedankte auto naar toe te brengen als deze niet langer gebruikt kan worden. Zij weten als geen ander hoe ze het beste een auto kunnen ontmantelen en dusdanig vernietigen dat er zo min mogelijk afval overblijft. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk van de bestaande sloopauto her te gebruiken.

 

Ze weten precies welke stappen ze moeten ondernemen om de auto uit elkaar te halen. Allereerst zullen ze zorgdragen dat de vloeistoffen die nog in de sloopauto zitten, verwijderd worden en geen belasting vormen voor het milieu. Deze worden verantwoord afgevoerd en indien mogelijk hergebruikt. Hierna volgen alle overige onderdelen die in en om de auto heen zitten. Het meeste hiervan zal eveneens voor hergebruik worden aangeboden in de verkoop. Banden, velgen en ruitenwissers kunnen vaak nog prima dienst doen bij andere auto’s. Doordat ze voor een goedkope prijs worden aangeboden, zijn het vaak gewilde producten.
Vakwerk
Het slopen van een auto is ook echt vakwerk. Dat mag je in geen geval onderschatten. Onderdelen dienen op juiste wijze te worden gedemonteerd. Wordt dit niet juist gedaan, dan heb je immers grote kans dat de onderdelen beschadigd worden. Een medewerker van een sloperij is dan ook een vakman. Deze vakman zou zonder problemen bij een autogarage kunnen werken om daar auto’s te herstellen. Van een autosloperij mag je dan ook wel iets verwachten.

Comments are closed.