rgnbg

Je auto is ermee gestopt, wat nu?

Soms gebeurt het dat na al die trouwe jaren je auto er plots mee stopt. Je hebt dan twee mogelijkheden. Als de schade niet heel erg blijkt te zijn kun je de auto laten repareren. De reparatiekosten kunnen wel heel hoog oplopen. Als de schade aan de auto niet meer de moeite waard is om te repareren kun je de auto aanbieden aan een autosloperij Rotterdam. De auto wordt dan opgehaald met een sleepwagen en naar de sloperij gebracht. Je ontvangt hier zelfs een vergoeding voor.

 

Een vrijwaringbewijs
Als je auto wordt opgehaald door de autosloperij Den Haag krijg je een bewijs. Dit is het bewijs van vrijwaring. De medewerker van de sloperij overhandigt dit aan jou als die de sloopauto ophaalt. Een vrijwaringbewijs zorgt ervoor dat de auto niet meer jou verantwoordelijkheid is. Je hoeft dus geen wegenbelasting meer te betalen en eveneens kun je verzekeringen stopzetten. Ook als iemand een boete krijgt met jou auto hoef je hem niet meer te betalen vanwege het bewijs. Het vrijwaringbewijs bewijst dus dat de auto is opgehaald door een sloperij.

 

Op welke manier kun je nog meer je auto kwijtraken?
Je kunt de auto natuurlijk bij een sloperij brengen maar je kunt de auto ook bij particulieren aanbieden. Dit doe je door de sloopauto op het internet te plaatsen. Je kunt hier denken aan websites als Marktplaats.nl. Op het internet bieden verschillende sloperijen op jouw sloopauto en zo kun je een sloperij kiezen die het meest biedt. Je kunt ook gebruik maken van social media om je sloopauto te verkopen. Bijvoorbeeld Twitter of Facebook.

Comments are closed.