rgnbg

Jacuzzi, ook in de winter genieten!

Een Jacuzzi of bubbelbad of buitenspa of spa bubbelbad. Het komt allemaal op hetzelfde product neer maar in de volksmond zijn er tal van synoniemen. Iedereen weet dat je heerlijkt kunt genieten van warm water en bubbels in een Jacuzzi, maar wat men niet weet is dat het oorspronkelijk een buiten product is. Denk aan de tuin of op een terras. Dit komt omdat een Jacuzzi niet seizoensgebonden is en het hele jaar gebruikt kan worden. Hierbij ligt de watertemperatuur meestal rond de 38 graden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de therapeutische effecten in de koudere maanden zelfs het grootst zijn.

Tegenwoordig gaat men steeds meer bewust op zoek naar ontspanning en balans. De hoge werkdruk van uw baan, een druk gezinsleven en daarnaast ook nog eens sociale verplichtingen. Nauwelijks komt men nog toe aan een moment van echte rust. Uit onderzoek bleek zelfs dat 75% van alle dokterbezoeken te maken heeft met stress.

Naast ontspanning heeft het vertoeven in een bad met bubbels ook tal van positieve effecten op de lichamelijke gezondheid. Zo hebben mensen met reuma en artritis of mensen met pijn de ledematen positieve resultaten geboekt bij het gebruik maken van een Jacuzzi. Het warme water in het bad zorgt namelijk voor een drukvermindering op spieren en gewrichten. Deze vermindering van druk op uw spieren zorgt ervoor dat u volledig kunt ontspannen waardoor pijn wordt gereduceerd. Een Jacuzzi kopen is een echte aanrader voor pure ontspanning en een gezonde geest.

Comments are closed.