rgnbg

Hoe moet je vrijen

Hoe moet je vrijen?

Misschien heb je op TV of in de bioscoop wel eens twee mensen zien vrijen. In films ziet vrijen er vaak erg makkelijk uit, maar misschien kijk jij er wel heel erg tegen op. Het is helemaal niet raar dat je vrijen in het begin een beetje eng vindt, hier heeft iedereen last van.

Hoewel de eerste keer vaak erg spannend is kan vrijen heel erg leuk en lekker zijn. Vrijen is natuurlijk het allerleukst wanneer je het doet met iemand waarop je verliefd bent en wanneer je het allebei wilt. Vrijen kan een heel speciaal gevoel geven, met vrijen laat je merken dat je je aangetrokken voelt tot de ander.

Speciaal om jou te helpen een goede vrijer te worden, hebben we een VRIJ-STAPPENPLAN gemaakt:

Stap 1: Zorg voor een ‘goede’ sfeer. Doe de deur op slot, zet je telefoon uit, maak het een beetje donker, zet romantische muziek op en steek bijvoorbeeld wat kaarsen aan. Een goede sfeer maakt het vrijen veel specialer en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt.

Stap 2: Je begint altijd rustig met het voorspel om opgewonden te raken. Het voorspel kan bestaan uit zoenen, strelen, knuffelen, praten, masseren, enz. Let er goed op wat de ander lekker en leuk vindt. Probeer vooral niet te haasten, maar neem rustig de tijd en geniet van elk moment. Naast dat het voorspel erg leuk is, zorgt het er ook voor dat je lichaam zich klaar maakt voor de geslachtsgemeenschap.

Stap 3: Kleed elkaar rustig uit en ga een stap verder met het voorspel. Vingeren, pijpen, zoenen, beffen, etc. is erg opwindend. Zorg dat je allebei opgewonden blijft en let er goed op wat de ander lekker vindt.

Stap 4: Als je voelt dat je er klaar voor bent (en de vagina is nat en de penis hard) dan kun je overgaan op de geslachtsgemeenschap. Je brengt de penis heel rustig in de vagina. Let er goed op dat het geen pijn doet. Als het pijn doet kun je eventueel wat vaginaal glijmiddel gebruiken. Begin rustig op en neer te bewegen.

Stap 5: Na een tijdje kun je iets harder/sneller gaan bewegen. Een goede techniek is de volgende: Ga in 1 ritme met je penis 9 keer een klein stukje in de vagina, de 10e keer ga je ineens heel diep.

Stap 6: Als je uiteindelijk klaar wilt komen blijf je in 1 tempo stoten. Dit kan langzaam of snel, net wat jij/jullie het lekkerst vinden. Blijf wel doorgaan en stop vooral niet. Probeer tegelijk klaar te komen. Dit betekend dat je goed op de ander moet letten.

Voor al deze stappen geldt:
* doe nooit dingen die je niet wilt
* als je niet weet of je iets goed doet, vraag het dan gerust aan de ander
* seks doe je samen, probeer het ook de ander naar de zin te maken

Comments are closed.