rgnbg

HG Nus mediation Veenendaal helpt

Het kan niet zo zijn dat u nog nooit een conflict in uw leven heeft gehad. Gelukkig is het zo dat het meestal zo is dat deze conflicten snel opgelost worden en dat er geen nare gevolgen van komen. Ik zeg al meestal, want het kan gebeuren dat een conflict wél escaleert. U kunt kiezen voor verschillende opties, waarvan een rechtszaak één is. Dit zorgt echter voor vijandige en opstandige partijen en een oplossing waar sowieso één partij niet blij mee is. Daar om is er nog een optie en dat is een mediator in Elst.

Verschil met een advocaat

Zoals net al even werd genoemd zorgt een rechtszaak ervoor dat er twee partijen ontstaan, elk met een advocaat. Deze advocaat doet vooral het woord. De sfeer in een rechtszaak is vijandig, opstandig en zeer formeel. Het is de rechter die uiteindelijk een beslissing maakt, waar minimaal 1 persoon het niet mee eens is. Een mediator doet dit heel anders. Zij willen dat beide partijen vrijwillig meewerken. De partijen en de mediator zorgen voor een oplossing waar iedereen het mee eens is. Deze wordt op een collegiale en informele manier gevonden. Dit werkt over het algemeen prettiger voor elke partij.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over hoe mediation werkt of over HG Nus mediation Veenendaal? Kijk dan op de website voor alle informatie en contactgegevens.

Comments are closed.