rgnbg

Het ontstaan van de professionele autosloperij

De mensen die al enige tijd in Nederland rondlopen weten dat de autosloop Den Haag al vele jaren bestaat. Vanaf het begin dat er auto’s waren, waren er ook autosloperijen. Dit aantal is aanzienlijk toegenomen. Zeker in de jaren tachtig en negentig waren er vele honderden bedrijven te vinden die aan het slopen van auto’s deden. Logisch, want men kon er een goede boterham mee verdienen en de regelgeving was niet zo streng als nu.

De regelgeving is midden jaren negentig veranderd en daardoor is het aantal autosloperijen ook drastisch afgenomen. Nu zijn er veel professionele sloperijen te vinden. Het voordeel is dat je nu wel veel meer kwalitatieve bedrijven vindt. Dit zijn bedrijven die zich wel aan de regels houden en waar je zonder probleem een beroep kunt doen op hun diensten. Dit moet ook wel omdat ze streng in de gaten worden gehouden. Bij een overtreding van de wet kunnen ze hoge boetes tegemoet zien en dit is natuurlijk wat ze willen voorkomen.

Onderdelen kopen bij een autosloperij
Bij een autosloperij kun je naast dat je terecht kunt voor het slopen van auto’s ook onderdelen kopen. Je vindt er tal van onderdelen, die goed bruikbaar zijn en welke je voor een leuke prijs op de kop kunt tikken. Denk maar aan goede koelsystemen voor de motor, tot goede bruikbare uitlaten of wat te denken aan ruitenwissers die je voor een paar uren op kunt kopen. Je kunt het in feite zo gek niet te bedenken als het om sloopauto verkopen onderdelen gaat. Ze worden altijd wel aangeboden door een sloperij.

Comments are closed.