rgnbg

Heeft het menselijk lichaam suiker nodig?

Aan heel veel voedingsmiddelen is geraffineerde suiker toegevoegd. Kijk maar eens op de etiketten van de verpakkingen die u in de koelkast of in de voorraadkast hebt staan. U zult maar weinig producten tegenkomen waar geen suiker in zit. Hebben we die suiker wel echt nodig? Het antwoord is nee. Deze suiker wordt alleen maar toegevoegd vanwege de zoete smaak. En helaas kan deze suiker voor veel gezondheidsproblemen zorgen.

Geraffineerde suiker

Geraffineerde suiker is schoongemaakte, industrieel geproduceerde suiker die bijvoorbeeld uit producten als suikerbieten wordt gehaald. Door het schoonmaken en bewerken van de suiker wordt de suiker ontdaan van alle vezels, vitaminen en mineralen. Oftewel, er zitten geen waardevolle voedingsstoffen voor ons lichaam meer in, het zijn enkel lege calorie├źn. Sterker nog, ons lichaam heeft zelfs moeite met het verwerken van de suiker. Deze geraffineerde suiker heeft ons lichaam helemaal niet nodig. Het is zelf beter deze suiker volledig te vermijden.

Ongeraffineerde suiker

De suikers die van nature in voeding voorkomen, bijvoorbeeld suikers in groenten, fruit en volkoren producten, noemen we ongeraffineerde suikers of ongeraffineerde koolhydraten. Deze koolhydraten in voedingsmiddelen worden door ons lichaam omgezet in glucose, dat onder meer als brandstof voor de hersenen wordt gebruikt. Deze suikers heeft ons lichaam dus wel nodig. Ons spijsverteringsstelsel is van nature in staat om suikers uit voeding te halen en om deze suikers vervolgens in te zetten als brandstof. Door direct geraffineerde suikers te eten wordt ons spijsverteringsstelsel als het ware misleid en worden er allerlei processen verstoord. Ons lichaam heeft veel moeite met het verwerken van deze suiker. Door geraffineerde suiker te laten staan kiest u voor meer energie, een beter functionerende stofwisseling en een slanker lichaam.

Lekkere en gezonde producten zonder suiker?

Het vinden van lekkere en gezonde producten zonder geraffineerde suiker is geen gemakkelijke taak, maar gelukkig zijn er steeds meer voedingsmerken die zich bezighouden met het produceren van dergelijke producten. Een van die merken is Slimpie. De snoep, waterijsjes en frisdranken van Slimpie bevatten 0% suiker. Wat smaak betreft merkt u hier helemaal niets van. Kinderen zijn er dol op!

Comments are closed.