rgnbg

Goed in uw vel met een eigen Jacuzzi

Uzelf onderdompelen in een warm bad kan tal van positieve effecten op de gezondheid hebben. Het woord “spa” is een afkorting voor het Latijnse “Salus per aquam“, wat letterlijk betekent de gezondheid uit het water.

Oude culturen zoals de Egyptenaren, Grieken en Romeinen gebruikten al warmwaterbaden voor therapie en ontspanning. De Mohawk-stam in New York noemden hun lokale spa bron Sarasota. Plaats van miraculeuze water in rock“, wat betekent In meer recente tijden, natuurlijke warmwaterbronnen in het hele land waren een populaire vakantiebestemming voor degenen die de aflaat kon veroorloven.

Spa’s en Jacuzzi’s zijn drastisch veranderd sinds de dagen van het weken in natuurlijke minerale spa’s, maar de redenen waarom ze zich net zo goed vandaag hetzelfde blijven. Er zijn drie eenvoudige principes die het lichaam beïnvloeden.

Als je lichaam absorbeert de warmte, verschillende subtiele fysiologische processen optreden. Ten eerste, als je lichaam opwarmt, wordt de doorbloeding verhoogd. De opwarming van het bloed zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden. De bloeddruk wordt vervolgens gereduceerd, vaak in slechts 20 minuten.

Bovendien, het warme water zorgt er ook voor ontspanning van de spieren als de warmte van het water diep in je spieren wordt uitgevoerd. Normaal gesproken, je lichaam probeert zichzelf te koelen door het dragen van warmte aan het oppervlak via je bloed. In tegenstelling tot een ligbad, kan een spa een warm watertemperatuur voor onbepaalde tijd te handhaven. Dus terwijl u onderdompelen in een spa bubbelbad, uw bloed circuleren tegen een gereduceerde temperatuur. Het keert diep in je lichaam op een hogere temperatuur dan voorheen, het leveren van therapeutische warmte waar andere behandelingen niet kunnen.

Bovendien is de gevoeligheid van het centrale zenuwstelsel is gedempt, als uw lichaam zich richt haar aandacht op de warmte te krijgen. Dit leidt tot een tijdelijke verlichting van de pijn. Deze neurologische invloed kan gebeuren met elk een geleidelijke stijging of daling van de temperatuur van uw lichaam maar het weken in warm water klinkt zeker mooier dan het alternatief!

Zelfs de sterkste onder ons heeft veel gewicht op onze gewrichten. Denk aan je voeten en enkels ze ondersteunen bijna alle van uw lichaamsgewicht elke dag, de hele dag. Andere gewrichten zijn voortdurend in beweging je knieën, ellebogen en polsen, bijvoorbeeld. En helaas, iedereen ofwel heeft ervaren een soort van pijn in de rug, of weet iemand die heeft.

Als we zitten in een spa, de natuurlijke drijfvermogen van het water ondersteunt ongeveer 90% van ons gewicht. Dit vermindert uiteraard de druk op onze gewrichten, door hen een beetje “down time” van de dagelijkse sleur. De druk wordt sterk verminderd op al uw gewrichten en spieren, terwijl je ontspannen bent in uw eigen Jacuzzi.

Comments are closed.