rgnbg

Fietshelmen voor veiliger fietsen

Er zijn verschillende redenen waarom er tegenwoordig fietshelmen worden gebruikt. In Duitsland zijn de fietshelmen verplicht bij kinderen. Het is voor de veiligheid en beschermt een zeer kwetsbaar lichaamsdeel namelijk het hoofdje van de kinderen wanneer zij vallen. In Nederland worden er veel fietshelmen gebruikt als kinderen gaan crossen, omdat het er dan nogal wild aan toe gaat houden de volwassenen de veiligheid goed in de gaten. Dit zou op de weg ook moeten gebeuren. Je ziet dan ook steeds meer kleine kinderen met fietshelmen op, als ze naar school fietsen bijvoorbeeld. Hierdoor is de veiligheid voor de kinderen veel verbeterd. Ook kinderen die achter op de fiets zitten dragen steeds vaker fietshelmen, dit is ook voor de veiligheid om het hoofdje te beschermen.

Voordelen fietshelmen

Het grote voordeel van de fietshelmen is dat ze het hoofdje van de kinderen beschermen. Wanneer kinderen vallen kan de klap minder hard aankomen omdat ze op de helm terechtkomen. Dit kan flinke beschadigingen aan het hoofd voorkomen. Omdat we weten dat kinderen niet altijd goed opletten in het verkeer en wel eens van links naar rechts kunnen rijden worden de fietshelmen wel aanbevolen. Het zorgt er voor dat de kinderen beter beschermd zijn als ze bijvoorbeeld ten val komen op het harde beton.

Kinderen en fietshelmen

Het is aan te raden voor de ouders om de kinderen aan te wennen dat wanneer zij achterop de fiets zitten en zelf gaan fietsen de fietshelm opzetten. Als de kinderen hier gebruik van maken van jongs af aan dan weten zij niet beter en zal het een gewoonte zijn. Als je kinderen vanaf acht jaar pas een fietshelm geeft kan het zijn dat ze de helm niet op willen zetten omdat andere kinderen uit de klas dat ook niet doen. Op tijd beginnen is dan aan te raden zodat je kinderen zelf ook inzien dat het een stuk veiliger is. Ook op scholen zou er meer aandacht moeten zijn voor fietshelmen zodat kinderen zelf het initiatief gaan nemen en er een op willen zetten. Er zijn fietshelmen en in verschillende kleuren en maten, daarom is het alleen maar leuk om er een op te zetten en het is goed voor onderweg, heerlijk veilig de weg op met zijn allen.

Meer informatie over wielerkleding

Comments are closed.