rgnbg

Energiekosten besparen met uw eigen pelletkachel

De koude wintermaanden komen er weer aan en dit betekent dat de dagen korter maar ook kouder worden. Om het toch warm te houden in huis is het belangrijk om een goede verwarming te hebben. Maar hoe doen we dit op een milieuvriendelijke en voordelige manier?

Een pelletkachel kopen kan het antwoord op deze vraag zijn. Een pelletkachel stoot minder CO2 uit dan een houtkachel. Hiervoor worden geen houtblokken gebruikt, maar houtpellets. Dit zijn eigenlijk kleine korreltjes hout die gemaakt worden uit afvalhout uit zagerijen; heel duurzaam dus. Bij het gebruik van deze houtpellets voor de pelletkachel komt er nauwelijks fijnstof vrij en stookt u eigenlijk met een machine op biomassa. Het rendement dat behaald kan worden uit uw pelletkachel kan oplopen tot 95% en is afhankelijk van uw type woning en isolatie.

Een pelletkachel is helemaal voordelig vergeleken met de centrale verwarming gestookt op gas. Omdat deze prijzen altijd afhankelijk zullen zijn van de toevoer vanuit Rusland, schommelt de prijs ieder jaar weer. Door het vervangen van aardgas door houtpellets bent u niet afhankelijk van de (steeds oplopende) prijzen van aardgas en kunt u uw pellets gemakkelijk kopen bij uw lokale bouwmarkt. Let er wel op dat uw pellets van goede kwaliteit zijn. Dit kunt u zien door het zogenaamde Din plus keurmerk wat duidelijk op de zak staat vermeld.

Een pelletkachel kopen is dus een aanschaf waar u, vooral op langere termijn, veel voordeel van kan hebben. Niet alleen bespaart u in uw eigen portemonnee, maar u helpt ook het milieu te besparen.

Comments are closed.