rgnbg

Een vechtscheiding voorkomen dankzij mediation

Echtscheiding mediatorBij een echtscheiding kun je naar de rechter stappen om het één en ander voor elkaar te krijgen, maar je kunt ook naar een echtscheiding mediator gaan om te voorkomen dat het uit de hand loopt. Naar een mediator gaan is meestal beter, want een rechter zet na een uitspraak meestal een punt achter een zaak. Voor de ene partij kan zo’n uitspraak positief uitvallen, maar voor de andere partij kan dat negatief uitvallen. Dat kan er toe leiden dat partijen na de scheiding opnieuw met elkaar in conflict komen. Bij de verliezende partij zijn er vaak veel ergernissen en teleurstellingen. Dit soort zaken zijn prima op te lossen met gesprekken.

Je kunt in plaats van een rechter ook direct naar een mediator gaan. Een mediator heeft over het algemeen een redelijk goed track-record. In meer dan de helft van de gevallen komen de partijen tot oplossingen en bereiken ze overstemmingen over bepaalde zaken. Als je direct naar de rechter gaat is de kans groot dat de echtscheiding uitmondt in een vechtscheiding.

Een mediator is te allen tijde neutraal. Dit is ook belangrijk voor het proces, want als een mediator partij gaat kiezen is de mediation mislukt. Ook al is de mediator niet eens met één van beide partijen, hij of zij zal dit nooit laten blijken en zal er vooral voor zorgen dat er uiteindelijk een bevredigende oplossing komt. Het is vooral belangrijk om niet te forceren, want als er een onbevredigende oplossing komt voor één van de partijen is de mediation eigenlijk ook mislukt.

Comments are closed.