rgnbg

Draadloos alarmsysteem populier bij particulieren

Een alarmsysteem is voor veel particulieren de stap naar een gemoedsrust tijdens de nachtelijke uren of wanneer men niet aanwezig is. In de praktijk komen zij bedrogen uit wanneer zij een verkeerde aankoop hebben gedaan. Zeker waar het gaat om de zogenaamde ‘Doe Het Zelf’ installaties. Hierbij koopt men een goedkoop pakket bij een bouwmarkt en installeert dit. Natuurlijk gaat het alarm af als er ongenode gasten binnenkomen. Alleen is het alarm niet aangesloten op een meldkamer, dus er komen geen hulpdiensten ter plaatse. Als de gelegenheidsdief zich hierdoor laat afschrikken loopt het verhaal goed af… De nieuwste is een ‘alarmsysteem draadloos‘.

Helaas zijn de gelegenheidsdieven in de minderheid en hebben concurrentie van Oost-Europese bendes die beter georganiseerd zijn. Zij kunnen van buitenaf al zien of u een eenvoudige, niet gecertificeerde en geconnecteerde installatie heeft. Dus de pakkans voor deze ‘vaklieden’ is klein.

Het is belangrijk dat de particulier een alarm laat installeren door een gecertificeerd installatiebedrijf. Deze kan papierwerk afgeven, waardoor u ook korting krijgt op de verzekeringspremie. Daarbij wordt uw installatie aangesloten op de meldkamer met als voordeel dat de hulpdiensten worden ingeschakeld als dit nodig mocht zijn. Dus geen bericht op uw GSM dat er wordt ingebroken. Dit is zeer onaangenaam als u in uw bed ligt.

Meer informatie is te vinden op: www.uwbeste.nl/alarmsysteem

Comments are closed.