rgnbg

DKNY horloges

“Benchmark DKNY horloges” eens met andere horlogemerken in het segment moderne dameshorloges”. Zo luide de opdracht van mijn chef. Ik werk op een inkoopafdeling van een grote warenhuisketen en in het nastreven van onze visie om een zo compleet mogelijk aanbod dameshorloges te presenteren, moest ik dus een vergelijkingonderzoek doen naar DKNY horloges. We voeren op dit moment al een brede assortiment dameshorloges, echter het merk DKNY ontbreekt nog en we waren gecharmeerd van de zomercollectie die het merk op de markt heeft gebracht afgelopen jaar.

DKNY horloges in vergelijk tot andere dameshorloges

En zo begon mijn onderzoek naar DKNY horloges. Wat me meteen opviel is dat, ondanks de grote variëteit aan modellen een sterk herkenbare lijn zit in de ontwerpen. Daar let ik altijd op. Een merk moet een herkenbare ‘look en feel’ hebben en deze lijn doortrekken zo ver als mogelijk in het hele aanbod. Daarmee creëer je een ‘eigen smoel’ en dat is in onze filosofie essentieel om onderscheidend te zijn in een concurrerende markt. En aan deze filosofe voldeden de DKNY horloges zeker! Daarnaast vind ik het sterk als binnen de collectie een aantal modellen zitten met een sterk uitgesproken karakter. Net over de top. Niet dat je deze horloges dan veel verkoopt. Maar het bepaald een beeld, waardoor je de minder uitgesproken modellen sneller verkoopt. Deze ‘uitgesproken’ DKNY horloges zijn aanwezig én hebben ook nog eens een commercieel prijsniveau. Een uitstekende basis dus om de horloges van DKNY op te nemen in ons assortiment, wat mij betreft.

De eerste verkoopresultaten van DKNY horloges

En zo gaf ik aan mijn chef een positief advies om de horloges van DKNY per direct op te nemen in ons assortiment. Zowel voor de fysieke winkels als voor onze online webshop. Inmiddels, een paar maanden later, kunnen we stellen dat het een prima besluit is geweest. Verschillende DKNY horloges zijn al vertegenwoordigd geweest in onze week top 5 in de online shop, wat betekend dat de dames graag een een DKNY horloge online kopen, en we verwachten dat in de breedte de verkoop snel een mooie groei zal laten zien, zowel ‘offline’ als ‘online’. Een uitstekende keuze dus die DKNY horloges !

Comments are closed.