rgnbg

De pluspunten van een thermostatische douchekraan

Een thermostatische douchekraan is een essentieel onderdeel van een goed ontworpen douche. Veilig, handig en zuinig, het zorgt voor maximale doucheplezier terwijl het u en uw gezin beschermt tegen het risico van brandwonden. Dit komt omdat een thermostaatkraan de temperatuur van het water vasthoudt voor de duur van uw douche. Het beschermt u tegen eventuele plotselinge veranderingen in de watertoevoer naar de douche, dus zelfs als iemand het toilet spoelt of de keukenkraan aanzet, de temperatuur van het douchewater blijft hetzelfde.

Hoe werkt een thermostatische douchekraan?

De thermostatische douchekraan mixt het warm en koud water zodanig dat de vooraf ingestelde temperatuur wordt bereikt en reageert direct op veranderingen in de druk of de temperatuur van de watertoevoer door het opnieuw instellen van de mix van warm en koud water. Mocht er een storing in uw koud water toevoer zijn, dan zal de thermostaatkraan bij de meeste modellen automatisch worden uitgeschakeld. Een thermostatische douchekraan biedt drie belangrijke voordelen: veiligheid, gemak en zuinigheid.

• Veiligheid – Uw vooraf geselecteerde temperatuur van het water blijft constant voor de duur van uw douche, dus er is geen gevaar voor verbranding van een plotselinge temperatuurstijging en geen verrassende schokken mocht de temperatuur dalen.

• Gemak – een thermostatische douchekraan zal uw pre-geselecteerde temperatuur van het water behouden, zodat u zich kunt ontspannen en genieten van uw douche. Indien u het water wenst te stoppen (bijvoorbeeld om je haar te wassen), dan zal de thermostaat, bij het weer aanzetten van de kraan, automatisch exact dezelfde temperatuur aannemen.

• Zuinigheid – Installeer een thermostatische douchekraan en je kunt water en energie besparen. Dankzij hun efficiëntie, zal een thermostaatkraan zichzelf, in een relatief korte tijd, terugbetalen.

Hebt u een kraan nodig, Sani-bouw helpt u graag
Als u op zoek bent naar een douchekraan die veiligheid en gemak biedt maar ook zuinig omgaat met energie en water dan is een thermostatische douchekraan voor u de juiste oplossing. De webshop van Sani-bouw biedt u een enorme keuze aan allerlei soorten kranen in velerlei uitvoeringen, inclusief een fonteinkraan voor de WC of een keukenkraan. Naast snelle levering en een servicedesk met verstand van zaken die u graag advies geeft over de bij uw situatie best passende kraan, kunnen alle producten uit de webshop ook in heel Nederland bij u thuis gemonteerd worden door de vakman bij u om de hoek.

Comments are closed.