rgnbg

Bubbelen in de winter

De meeste Jacuzzi’s of bubbelbaden zijn zo ontworpen dat het water continue op ongeveer 38 a 40 graden Celcius wordt gehouden. Vanwege deze vaste temperatuur is een Jacuzzi of bubbelbad niet seizoensgebonden. Uit uiteenlopende onderzoeken is zelfs gebleken dat de therapeutische effecten op lichaam en geest juist het hoogst zijn.

Zoals gezegd kan een bubbelbad zeker ook in de herfst en winter gebruikt worden. In deze koudere maanden is het aangeraden extra te kijken naar het onderhoud van uw bubbelbad. Naast het gebruik van een Jacuzzi cover is het tevens aangeraden een speciale winterhoes te gebruiken. Deze hoes beschermt het bubbel bad tegen bevriezen en beschermt extra tegen weersinvloeden en vuil. Met het actief houden van het bad voorkomt u dat leidingen bevriezen.

Ondanks dat geadviseerd wordt om uw Jacuzzi ook tijdens de winter actief te houden, kan het zijn dat u er toch voor kiest om dit niet te doen. Belangrijk is dan dat voordat u de stroom afsluit het gehele bad leeg pompt. Wanneer al het water uit het bad is gepompt kunt u met de aanwezige blowers het resterende water in het bad weg blazen. Als al het water uit het bad is gehaald kunt u de kuip droogmaken met een droge doek. Ook moet u niet vergeten de Jacuzzi filter te verwijderen uit het filterhuis.

Wanneer u de instructies zoals hierboven besproken goed doorloopt en aanhoudt, kunt u op een veilige manier uw Jacuzzi afsluiten. Maar zoals al aangehaald kunt u ook gewoon lekker genieten van het warme water en ontspannende bubbels.

Comments are closed.