rgnbg

Blessures voorkomen met goede hardloopschoenen

De grootste fout die beginnende hardlopers maken, is hun keuze in schoenen. ‘Waarom ruim €100,- betalen terwijl ik al sportschoenen heb voor €30?’ Om vervolgens raar te kijken als ze binnen enkele weken een fysiotherapeut moeten bezoeken.

Klappen opvangen
Wat de beginnende hardloper in dit geval vergeet, zijn de klappen die een knie opvangt tijdens het hardlopen. Bij iedere stap die genomen wordt, krijgt de knie twee tot vijf keer het lichaamsgewicht te verduren. Als deze klappen niet goed opgevangen worden door juiste schoenen, krijgt u al snel te maken met blessures. Niet alleen op verschillende plekken in de knie, maar bijvoorbeeld ook aan de voorkant van de onderbeen of zelfs de enkels.

Anti-pronatie
Wilt u dus een blessure voorkomen, kies dan voor iets duurdere maar zeker ook betere schoenen. Qua kleur en merk zijn er hardloopschoenen zat, qua soort krijgt u vaak de keuze uit twee: neutrale hardloopschoenen en anti-pronatie hardloopschoenen. Deze laatste soort is een absolute aanrader wanneer u normaal gesproken zeer plat op uw voeten staat. Tijdens het hardlopen op ‘gewone’ schoenen, hebben uw enkels dan namelijk de grootste moeite om recht te blijven. Door ze extra steun aan de binnenkant van uw voet te geven, is de kans op een blessure van de enkel en ook de knie zeer miniem.

Heeft u de keuze gemaakt qua soort, dan rest u nu alleen nog het merk en de kleur te kiezen. Met de hardloopschoen van Mizuno, te verkrijgen op http://www.hardloopartikelen.nl, heeft u een ruime keuze in beide soorten en diverse designs.

Comments are closed.