rgnbg

Autodemontage

In Nederland zijn er veel bedrijven die jouw auto uit elkaar kunnen halen. Dit wordt op een milieubewuste manier gedaan. Door de aangescherpte wetgeving in Europa moet elk bedrijf die auto’s demonteert op een milieubewuste manier te werk gaan. Autodemontage wordt gedaan omdat er in een sloopauto veel onderdelen zitten die opnieuw gebruikt kunnen worden. Bedrijven verkopen deze onderdelen of ze maken van de onderdelen een tweedehands auto.

Als je wilt weten hoeveel jou sloopauto waard is kun je langs gaan bij verschillende sloperijen. Je moet dan gegevens doorgeven zoals je kenteken, het merk van de auto en het type auto. Zo probeert een Volkswagen sloperij te bepalen hoeveel jouw sloopauto waard is. De uiteindelijke prijs kan altijd nog afwijken van de aangegeven prijs omdat ze de auto pas echt kunnen beoordelen als ze de auto gaan demonteren.

Wanneer de auto uit elkaar gehaald wordt, worden eerst alle vloeibare stoffen uit de auto verwijdert. Daarna halen ze alle goede en dus bruikbare onderdelen uit de auto gehaald, deze onderdelen worden hergebruikt en dus gerecycled. De onderdelen worden opgeborgen in een magazijn en toegevoegd aan de voorraad en daarna te koop aangebonden. De onderdelen van de auto kun je kopen bij een citroen sloperij of op het internet. Als je de auto aan een sloperij hebt afgegeven ontvang je een zogenaamd RDW- vrijwaringbewijs. In dit document staat dat de auto niet langer meer van jou is. De sloperij mag dan alles met je auto doen wat men wil. Je hebt dus niks meer over je auto te zeggen.

Comments are closed.