rgnbg

Autobanden kopen? De geschiedenis van de autoband

De geschiedenis van de autoband begon zo’n 5000 jaar geleden bij de uitvinding van het wiel. Een Sumeriër bedacht dat iets wat rond is veel beter rolt dan iets wat vierkant is, voor ons een bijzonder logische gedachte maar in die tijd blijkbaar nog niet. Deze uitvinding werd in zeer korte tijd overgenomen door mensen in Europa en Azië. Het wiel werd steviger gemaakt, hoewel het nog een flinke kluif was om erachter te komen hoe dat efficient kon is men er toch al vrij snel achtergekomen dat dit door middel van spaken te doen is. Lange tijd bleef het rustig rond het wiel en ontwikkelde het zich vrijwel niet verder. Tot de 18e eeuw. Toen in 1770 de rubberband uitgevonden werd kwam al vrij snel de autoband ten tonele. Deze rubberen autoband werd, na veel perfectioneren in de 19e eeuw pas algemeen toegepast.

Toen in de 19e eeuw een concurrentiestrijd ontstond tussen verschillende autofabrikanten gingen de ontwikkelingen ontzettend hard. In 1903 werd voor het eerst vierwielaandrijving toegepast door het Nederlandse bedrijf Spyker Cars. Kort hierna, in 1904 werden de eerste autobanden met profiel ontwikkeld. Deze autobanden hadden veel meer grip dan de klassieke autobanden en hierdoor konden de auto’s harder rijden. Voor de concurrerende fabrikanten was dit uiteraard een grote verbetering. Na de tweede wereldoorlog ging het niet meer om functionaliteit van de autobanden maar waren de banden vooral een manier om je te onderscheiden van de massa. In deze tijd zijn ook velgen en wieldoppen ontwikkeld.

Autobanden kopen nu

In deze 5000 jaar heeft het wiel en de autoband een grote ontwikkeling doorgemaakt. Met het enorme assortiment aan autobanden op dit moment kan het moeilijk zijn te kiezen tussen verschillende autobanden. Want welke autobanden moet u nou kopen? Wij helpen u graag bij het autobanden kopen. Ga snel naar onze website en neem contact op.

Comments are closed.