rgnbg

Ardenner split

Ardenner split is een splitsoort dat wordt gewonnen in de Belgische Ardennen. Ardenner split wordt gewonnen uit kalksteen door middel van explosieven. De kalksteen wordt tot ontploffing gebracht. Dit herhaalt zich tot de brokstukken groot genoeg zijn om te vervoeren. Hierna worden de brokstukken in een grote breker gedaan. In verschillende processen worden de brokstukken gebroken tot de grootte van de split in uw tuin. Als laatste wordt de split gewassen. Nu kan de split naar u thuis worden vervoerd en gestort.

De eigenschappen van Ardenner split

Ardenner split is vrij egaal grijs of geel met af en toe een ader met een warme gloed. Het gewicht van Ardenner split is zo’n 1500kg per m3. De Ardenner split wordt rechtstreeks uit België geïmporteerd en vervolgens bij ons opgeslagen of rechtstreeks naar de klant verzonden. Wij kunnen de Ardenner split leveren in Big Bags of (bij grote hoeveelheden) losgestort.

Ardenner split voor uw oprit of parkeerplaats

Ardenner split is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een tuinpad of oprit. Door de hardheid van de split is het ook geschikt voor oppervlaktes waar regelmatig zware voertuigen rijden zoals opritten of parkeerplaatsen. Door de hardheid van de steensoort slijt en breekt de split ook vrijwel niet. Zo gaat uw split lang mee.

Welke Ardenner split moet ik kopen?

Ardenner split past zowel in klassieke als moderne tuinen. De kleur van de steensoort is neutraal en past dus overal bij. Voor kleine oppervlaktes als tuinpaden en dergelijke kunt u het beste een kleine gradatie gebruiken. Tussen de 0 en 16mm. Voor grote oppervlaktes als een parkeerplaats of oprit is het gebruik van een grote gradatie beter. (16-32mm)

Wilt u ook Ardenner split kopen? Bestel het snel online bij grindwebshop.nl. Online bestelt en binnen 3 werkdagen bij u thuis afgeleverd.

Comments are closed.