rgnbg

5 tips voor een eerste date

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een partner gezonder zijn en ouder worden dan hun single medemens. Het is dus in het belang van je gezondheid om iemand te vinden die bij je past…

In deze tijd zijn er ontzettend veel singles en hun aantal is toenemend. Zijn we dan verleerd hoe we moeten versieren? Veel mensen willen graag een partner, maar het is lastig om iemand te vinden die echt bij je past. Gebruik vooral je gevoel, als je het gevoel hebt dat iemand op dezelfde golflengte zit, trek dan de stoute schoenen aan en vraag deze persoon uit voor een date. Of nu om een normale date (of een sexdate, wat tegenwoordig helemaal in is) gaat, je zult sowieso wat aan onderstaande tips hebben.

De beste 5 tips voor een eerste date

Spreek af in een openbare ruimte
Een eerste date is hartstikke spannend en de veiligheid van de mensenmassa biedt dan een veilige ruimte om elkaar af te tasten. Kom nooit te laat op je eerste date want dat is meteen een afknapper. Mocht er overmacht zijn, bel of SMS dan even dat je wat later bent. Zorg dat de ander zich serieus genomen voelt.

Drink samen iets

Iets samen drinken is vrijblijvend en je hebt de mond vrij voor een leuke conversatie. Als de persoon toch niet diegene blijkt te zijn die je dacht, kun je op elk moment er makkelijk tussenuit: iets wat bij een 7-gangen diner lastiger is. Als jij degene bent die de ander mee uit heeft gevraagd, zorg dan dat je naar een plek gaat die je goed kent. Op een voor jou bekende plek (dus geen seks shop haha) voel je je eerder op je gemak en weet je al wat je kunt verwachten over de omgeving. Beter is het om ergens heen te gaan waar er zachte muziek op de achtergrond aanwezig is, zodat je elkaar goed kunt verstaan. Alcohol kun je beter voor een vervolgafspraakje bewaren, of anders beperken tot één drankje. De rekening kun je delen of als je erg conservatief bent betaalt de man. Laat de man dan hierin beslissen.

Doe je niet anders voor dan dat je bent

Een van de valkuilen is dat je indruk wilt maken op de ander. Mocht het tot een relatie komen, dan zou het zonde zijn als je niet kunt waarmaken wat je hebt beloofd. Ben je bang niet goed genoeg te zijn voor de ander? Dan is het ook niet de juiste persoon die je mee uit hebt gevraagd, want iedereen heeft sterke punten. Zorg dat je weet waar die liggen en geloof in jezelf. Je bent goed genoeg zoals je bent.

Heb oprechte aandacht & houd het kort

Probeer goed te luisteren en het gesprek in balans te houden. Ieder heeft een aandeel van 50%. Heb het niet alleen over jezelf en ook niet alleen over de ander. Laat zien wie je bent, maar probeer er ook achter te komen wie de ander is.
Hoe gezellig het ook is, probeer na anderhalf uur er echt een eind aan te breien. Als dit de persoon is die voor jou is weggelegd, dan komt er wel een vervolgafspraakje. Stoppen op het hoogtepunt zorgt ervoor dat de ander juist nieuwsgierig naar je wordt en meer van je wil weten.

Zorg dat je er goed uitziet

Zorg dat je hygiëne goed is. Vrouwen vinden het belangrijk dat mannen hun nagels hebben geknipt en dat ze mooie schoenen dragen. Mannen vinden het belangrijk dat een vrouw er sexy uitziet en echt interesse heeft in wat hij vertelt. Voor iedereen ligt het anders. Ook hier geldt weer, kleed je goed maar zorg dat het niet teveel afwijkt van hoe je normaal door het leven gaat. Het beste is om iets aan te trekken dat je goed doet voelen. Je ogen en je lach zijn belangrijker dan wat je aan hebt.

Comments are closed.