rgnbg

10 belangrijke beveiligingstips

Er zijn veel verschillende veiligheidstips die zeer nuttig zijn om uw huis veiliger te maken. Dit artikel geeft een overzicht van de meest belangrijke beveiligingstips. Pas ze toe en de kans dat uw huis zal worden beroofd zal verlagen.

De eerste en de belangrijkste tip is om een verzekering af te sluiten. Een verzekering voor uw meest waardevolle bezittingen is een volgende stap. Als u een goede verzekering kiest, zal u steeds in staat zijn om een deel van de verloren kostbaarheden terug te kopen.

Veel van de verzekeringsmaatschappijen eisen dat u een beveiligingssysteem installeert. Tip nummer 2 is de duurste en meest waardevolle items (inclusief sieraden, geld, etc.) op te slaan in een kluis in een bank. Deze stap zal uw waardevolle spullen zeker beschermen.

Tip nummer 3 is u aanmelden voor een alarm monitoring service na de installatie van het alarm. Wanneer u de installatie zelf doet, zorg ervoor dat de brand- en rookmelders geïntegreerd zijn in het systeem.

Het alarm monitoring systeem is erg belangrijk. Zonder die controle kunt u niet zeker weten hoelang het duurt voordat iemand iets zal merken en de politie bellen. Met het alarm monitoring systeem wordt de politie meteen gecontacteerd.

Tip nummer 5 is om bewegingsmelders mee te installeren als een onderdeel van uw alarmsysteem. Bewegingsmelders (http://www.alpatech.net/alarmsystemen/sensoren/beweging) kunnen overal in het huis worden geïnstalleerd en in de buurt van ramen en deuren. Met bewegingsmelders bent u op de hoogte van elke beweging in het huis. Het alarmsysteem wordt geactiveerd door de detector en het bewakingsbedrijf zal worden verwittigd. Het is ook een goed advies om een bewegingssensor aan te sluiten op de buitenlichten.

Tip nummer 6 is voor de installatie van videocamera’s als een onderdeel van uw beveiligingssysteem. Wanneer u de installatie van videocamera’s overweegt, kiest u best voor camera’s met infrarood functionaliteit. Deze camera’s zullen overschakelen naar de zwart-wit modus en infrarood LED’s als het donker wordt.

Tip nummer 7 is voor situaties waarin de stroom uitvalt. Je moet back-up stroomvoorziening op voorhand kopen en opladen. In een geval van een stroompanne zal een back-up voeding je beveiligingssysteem draaiende houden en uw huis blijft zo beschermd. Zonder deze voorziening zal uw beveiligingssysteem niet functioneren bij wegvallen van de standaard stroomvoorziening.

Tip nummer 8: ga draadloos. Als je camera’s zijn bedraad, moet je ze upgraden naar draadloze camera’s die geen draad nodig hebben om aangesloten te worden op de videorecorder. Draadloze camera’s zijn makkelijker te installeren, te beheren en te verbergen. De kans is groot dat het moeilijker zal zijn voor criminelen om een draadloze camera te spotten. Als u zich aanmeldt voor het alarm monitoring systeem moet u controleren of het beveiligingsbedrijf een draadloze optie heeft. Kijk voor mogelijkheden op gebied van camerabewaking op http://www.alpatech.net/camerabewaking.

Tip 9 is eenvoudig: sluit ramen en deuren wanneer u weg gaat. Vergeet uiteraard niet het alarm te activeren en weer uit te schakelen bij thuiskomst. Het is zinloos om dure installaties te plaatsen en vervolgens deze basisregels in de wind te slaan.

Tot slot tip 10. Sluit je aan bij een buurtwacht als er één actief is. Als u niet thuis bent, maar de buren wel, dan kunnen zij een oogje in het zeil houden. Is er nog geen buurtwacht actief, dan moet je misschien zelf het initiatief nemen en samen met uw buren bespreken.

Comments are closed.