rgnbg

Vluchten volgen bij Maastricht Airport

Limburg Airport heet ook wel Maastricht Aachen Airport. Deze luchthaven heeft de vluchtcodes MST en EHBK. Het is gelegen in Beek, 10 km van de grote stad Maastricht. Het is ook vernoemd naar Aken (Duitsland), dat ongeveer 30 km verderop ligt. Vluchten Maastricht zijn belangrijk met een ideaal punt in Nederland voor het vervoer van goederen die per vliegtuig het land binnenkomen. Ongeveer 400.000 passagiers passeren de luchthaven. Maastricht Aachen Airport is niet de drukste luchthaven van het land, maar de populariteit bij commerciële vluchten neemt langzaam toe. Dit zijn veelal chartervluchten of goedkope vluchten naar vakantiebestemmingen. Vrachtvluchten zijn meestal afkomstig uit het Midden-Oosten.

Naast een vertrek of aankomst kan je ook vluchten volgen. Het aantal vluchten is echter in 2020 en ook in 2021 door de epidemie flink gedaald. Ondertussen volgen de vrachtvliegtuigen ook. Aankomsttijden en actuele dienstregelingen kun je bekijken maar er gebeurd niet veel. Deze aankomsten worden vermeld als ‘Aankomsten’ die de vluchttijd laat zien. De vluchten waaraan kan worden deelgenomen zijn frequent of gepland. Als de vlucht de aankomsttijd niet haalt of niet haalt, wordt aangegeven dat de vlucht vertraging heeft of geannuleerd kan worden. Ook vluchtnummer, vlucht en vertrekstad met luchthavencode kunnen gezien worden.

Er werden plannen gemaakt om in 1919 aan te komen, maar talrijke vertragingen leidden pas in 1945 tot het eerste vertrek. Na de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld (Vliegveld Beek) overgedragen aan de overheid. Tien jaar later werd de luchthaven geëxploiteerd door Transair, KLM, en Euravia. Toen ze bijvoorbeeld vanuit Londen aankwamen, waren ze verrast dat er snel vliegtuigen waren vanuit Maastricht Aken naar Italië, Oostenrijk, en Zwitserland. De luchthaven is langzaamaan populair geworden voor het toerisme vanwege de nabijgelegen stad Valkenburg, die veel Maastrichtenaren uit Engeland en andere landen aantrekt. In 1973 werd de landingsbaan verlengd tot 2500 meter om grotere vliegtuigen te laten landen. Hierdoor arriveren vrachtvliegtuigen op Maastricht Aachen Airport.

Comments are closed.