rgnbg

Schoenen verven

Je oude leren schoenen weggooien? Nergens voor nodig. Leren schoenen die er een beetje versleten uitzien kun je zelf weer als nieuw maken. Met een beetje leerverf geef je jouw oude schoenen zo weer een nieuw leven. Voor het verven van schoenen is geen ervaring nodig, in principe kan iedereen hiermee aan de slag. Met leerverf kun je niet alleen leren schoenen verven. Het is ook mogelijk om andere producten van leer van een andere kleur te voorzien of gewoon een opknapbeurt te geven. Dingen als leren koffers, jassen of zelfs meubels kun je net zo makkelijk behandelen met leerverf. Op al deze dingen moet je op dezelfde manier te werk gaan. Er is een vorm van leer waar je echter iets anders voor dient te gebruiken, dit is suède. Voor het verven van deze stof moet je speciale suède verf gebruiken.

 

Leerverf gebruik je dus voor alle soorten normaal leer, en suède verf gebruik je voor producten van dit materiaal. De meest gebruikte soort leerverf, is Angelus leerverf. Dit is een van de beste soorten leerverf op de markt en om die reden erg populair. Voordat je het leer gaat behandelen, moet je het eerst schoonmaken. Schoonmaken is erg makkelijk en kan gedaan worden met bijvoorbeeld de Angelus preparer and deglazer. Het schoonmaken van het leer is een essentieel onderdeel. Wanneer je dit niet doet, dekt de verf niet goed. Dit zorgt ervoor dat het er niet mooi uitziet en dat de verf sneller afbladdert.

 

De laatste tip is om ervoor te zorgen dat je een goede onder- of achtergrond hebt. Wanneer je schoenen gaat verven is het bijvoorbeeld handig om ze op een aantal kranten neer te zetten. Op deze manier voorkom je dat je hele vloer onder de leerverf komt te zitten. Kranten kunnen ook als goede ondergrond dienen bij het verven van andere lederen objecten.

Comments are closed.