rgnbg

Fietstrainer

Met een fietstrainer blijf je in conditie

Fietsen is erg gezond maar lang niet iedereen is in staat om op de fiets te starten voor een mooie tocht in de omgeving. Met een fietstrainer kun je wel je spieren actief houden wat de algemene mobiliteit ten goede kan komen. De fietstrainer wordt vooral gebruikt door ouderen die last hebben van stramme spieren. Maar ook kan deze trainer van pas komen tijdens een revalidatietraject. De fietstrainer kan gewoon thuis worden gebruikt en na gebruik eenvoudig worden opgeborgen. Hij neemt dan ook nauwelijks ruimte in.

Een revalidatietraject kan langdurig zijn

Bij een ernstige aandoening zoals een gecompliceerde beenbreuk of een ernstig verkeersongeval kan het soms lang duren voordat de gevolgen daarvan zijn verdwenen of verminderd. Ook een beroerte o hartkwaal kan leiden tot ernstig verlies van conditie en mobiliteit. Met de fietstrainer kun je je conditie langzaam maar zeker weer opbouwen en zo werken aan een zo goed mogelijk herstel. Daarom wordt deze trainer steeds vaker gebruikt bij het revalideren in allerhande situaties.

De fietstrainer kan in veel situaties uitkomst bieden

Het grote voordeel van een fietstrainer is dat je hem thuis kunt gebruiken. Je hoeft dus voor je revalidatieprogramma de deur niet uit. Dit kan in veel situaties een voordeel zijn. Daar komt bij dat de fietstrainer niet heel duur in aanschaf is en dus ook dit geen belemmering hoeft te zijn. Je kunt desnoods met de zorgverzekering overleggen of het apparaat wordt vergoed zodat je de kosten kunt declareren. Een fietstrainer kan door meerdere personen in het huishouden worden gebruikt, ook dat is een pluspunt.

Comments are closed.