rgnbg

Factoren die van invloed zijn op de productiviteit van de werknemers.

Er zijn uiteraard factoren van invloed op zowel het humeur als de productiviteit van de werknemers. Zo speelt de thuissituatie uiteraard een van de belangrijkste rollen, maar wat veel mensen, en dus ook werkgevers, niet weten is dat de inrichting van het kantoor en de kantoormeubelen ook een belangrijke rol spelen.

Zo is de kantoorinrichting belangrijk, aangezien de kleuren van invloed zijn op het humeur van de werknemers. Als men moet werken in ruimte met veel donkere, sombere en/ of koude kleuren, dan zal hun humeur hier negatief door beïnvloed worden. Een gevolg van een slecht(er) humeur is dat de motivatie van de werknemer achteruit gaat en dat beïnvloed uiteindelijk ook weer de productiviteit van de werknemers. Zorg dus voor warme(re) kleuren die passen bij de functie van de ruimte, een plant in iedere ruimte en sta de werknemers toe om persoonlijke eigendommen mee te nemen naar kantoor, zoals bijvoorbeeld een foto van hun vriendin of vrouw en eventueel van hun kinderen. Dit zal namelijk hun motivatie positief beïnvloeden en zodoende zal hun productiviteit ook (weer) toenemen.

Veel werkgevers hebben vaak niet eens door dat de kantoormeubelen ook van invloed kunnen zijn op het humeur, de productiviteit en zelfs op het ziekteverzuim van de werknemers. Een goede werkhouding is namelijk van groot belang op de bovenstaande punten, maar ook voor het lichaam van de werknemers. Door een slechte werkhouding kan een werknemer namelijk veel last krijgen van slijtage aan het lichaam, maar ook van gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, rugklachten, RSI (muisarm) en in sommige gevallen zelfs van hoofdpijn. Zo is het voor mensen die vaak op kantoor zitten of achter een computer, belangrijk dat zij niet continu in dezelfde houding zitten en dat zij een goede bureaustoel hebben. Zo gaat de voorkeur van veel werknemers uit naar een ergonomische bureaustoel die zij geheel naar wens kunnen afstellen, zodat de stoel perfect bij hun lichaamsbouw past en de juiste ondersteuning biedt.

Comments are closed.