rgnbg

Wie moet ik bellen om mijn defecte schuifhek te maken? ROMASS is de partij waarnaar je opzoek bent

Bij veel woonhuizen zie je steeds vaker een elektrisch schuifhek vooraan straat. Je wilt jouw huis als veilige thuishaven zien en dat wil je ook graag zo houden. Daarom heb je diverse maatregelen getroffen om ongewenste bezoekers te weren. Zo heb je een mooi en functioneel elektrisch bedienbaar schuifhek laten installeren. Het ziet er niet alleen goed uit, het schrikt af en houdt ongewenst bezoek op afstand. Tenminste… dat is de bedoeling. Maar functioneert jouw hek wel echt goed? Controleer regelmatig op deze 3 punten en je zult de levensduur van je toegangshek aanzienlijk verlengen.

Stroomtoevoer

Controleer regelmatig of alle stroomtoevoer nog goed werkt. Kijk of er loszittende of versleten bedrading is. Maak de bedrading weer goed vast of vervang de versleten bekabeling. Let op: werken met elektriciteit kan gevaar opleveren. Schakel daarom bij twijfel altijd een professional in. Bij een foutcode op de besturingskast, kun je zelf de kast eenvoudig resetten. Schakel de kast uit en sluit de stroomtoevoer af voor minstens 10 seconden. De besturingskast heeft zich nu automatisch gereset en u kunt de stroom er weer op zetten. Wanneer de foutcode toch weer verschijnt, kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerd deurenherstelbedrijf, zoals ROMASS. Check ook of de batterijen van de afstandsbediening het nog doen en vervang ze indien nodig.

Vrije ruimte rondom het hek

Zorg er altijd voor dat er genoeg ruimte aanwezig is rondom het hek. Het schuifhek heeft voldoende plaats nodig om goed en volledig open te kunnen gaan. Verwijder daarom eventuele obstakels, zodat het hek vrij kan bewegen. Let daarbij niet alleen op stenen, bladeren of viezigheid op de grond, maar houd ook de ruimte tussen de bewegende delen van de schuifpoort goed schoon.

Verzorging

Maak het hek zelf ook regelmatig schoon. Doe dit met een vochtige, zachte doek. Wanneer je een reinigingsmiddel wil gebruiken, check dan eerst in de gebruiksaanwijzing welk middel gebruikt mag worden. Bij twijfel, kun je een klein stukje (uit het zicht) proberen om te zien of er een (negatieve) reactie plaats vindt. Tot slot is het verstandig om regelmatig de bewegende delen te smeren. Dit voorkomt roestvorming en zorgt ervoor dat het hek soepel beweegt.

Wie moet ik bellen om mijn defecte schuifhek te maken?

Natuurlijk kan er, ondanks jouw eigen goede onderhoud, altijd een storing zijn of iets kapot gaan. Dat is vervelend, maar gelukkig bieden de monteurs van ROMASS uitstekende service en helpen ze je snel en goed. De monteurs van ROMASS zijn vakkundig opgeleid en kunnen alle merken en typen schuifhekken, garagedeuren en rolluiken maken. Ze beschikken over universele a-kwaliteit onderdelen waardoor ze alle merken kunnen maken. Ze beschikken over een servicebus met reserveonderdelen, waardoor 90 % van de storingen direct op locatie zijn opgelost. Kijk op www.romass.nl voor meer informatie over onze storingsdienst. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 085-7822730

 

Comments are closed.