rgnbg

Vrolijker met een bloedsuikermeter

Oudere mensen hebben een verhoogd risico op verschillende ziektes en kwalen. Wanneer iemand vijftig is staat deze aan het begin van een tijdperk waarin er een hogere kans is op ouderdomsklachten. Er is voor deze mensen een hogere kans op hart- en vaatziektes. Oudere mensen hebben daardoor vaker hulpmiddelen nodig dan jonge mensen om zo een beter levensperspectief te hebben. Soms hebben oudere mensen daardoor een andere voedingspatroon en soms hebben oudere mensen medicijnen en in andere gevallen hebben oudere mensen hulpmiddelen om ziektes te zien aan komen.

Zo kopen veel oudere mensen een bloedsuikermeter. Een bloedsuikermeter is essentieel voor iemand met diabetes om te overleven, want voor mensen met diabetes is het van cruciaal belang dat het bloedsuikerniveau op pijl blijft. Een te lage of te hoge bloedsuiker kan voor hele erge klachten zorgen. De eerste stap naar het op pijl houden van je bloedsuiker is het meten van de bloedsuiker. Voor het meten van je bloedsuiker heb je een bloedsuikermeter nodig.

Vroeger hadden alleen dokters een bloedsuikermeter. Iemand met diabetes moest daarom regelmatig naar de dokter om zijn bloedsuiker te laten meten. Dit is erg onpraktisch voor de diabetespatiënt. De diabetespatiënt kon daarom niet op vakantie omdat het niet mogelijk was om zijn bloedsuiker te meten. Het bleek daarom nodig om deze drempel weg te halen. Voor deze gelegenheid zijn er bloedsuikermeters gemaakt die voor een veel grotere markt bereikbaar zijn. Voor een verwaarloosbaar bedrag kan je nu een bloedsuikermeter kopen. Diabetes patiënten krijgen hierdoor meer levens perspectief.

Nu kunnen mensen met diabetes overal naartoe waar ze naartoe willen. Ze moeten alleen hun bloedsuikermeter, wat insuline en wat suiker meenemen. Aan deze drie dingen heeft een diabetes patiënt genoeg om te overleven. Toch is het nog steeds een risico om bij de zorg weg te lopen, want er bestaat altijd een risico dat het fout gaat met een diabetes patiënt.

Comments are closed.