rgnbg

Vakantie Tenerife

Tenerife, ‘het eiland van eeuwige lente’, is een eiland dat gelegen is in Spanje. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Het eiland ligt ongeveer 200 kilometer voor de kust van Afrika. Wil je meer weten over een vakantie Spanje blijf dat vooral dit artikel lezen.

Tenerife is voor elk seizoen van het jaar geschikt, door het heerlijke weer. Wanneer men even geen zin heeft in de kou en een heerlijke zonvakantie wilt genieten, is Tenerife de perfecte oplossing. De gemiddelde temperatuur is 23 graden. De temperatuur is niet te warm waar veel mensen zich aan storen en ook zeker niet koud.

Niet alleen het weer is heerlijk, maar ook de omgeving is adembenemend. Midden op het eiland ligt de Pico del Teide, de bergen zijn met de hoogte van 3700 meter, de hoogste bergen van Spanje. Door de berg wordt het eiland in tweeën gedeeld. In het noorden van het eiland regent het regelmatig. Dit gedeelte is groen en vruchtbaar, waardoor het ook fijn is dat het regent. In tegenstelling van het zuiden van het eiland, daar is het droog en schijnt de zon regelmatig. De bekende badplaatsen Playa de las Americas en Costa Adeje zijn zelfs overvol. Dit komt doordat er in de winter elke dag strandweer is. Voor de jongeren is het zuiden van het eiland een leuke vakantiebestemming. Er zijn veel verschillende uitgaansplekken.

Als een echte eetliefhebber, moet Tenerife op nummer 1 staan op vakantielijst. Er zijn een heleboel restaurantjes en barretjes te vinden waar er heerlijk gegeten en gedronken kan worden. hier kan je heerlijk genieten van de authentieke Spaanse keuken, zoals tapas en paella. Tevens kun je elke dag verse vis eten, daar staat Tenerife bekend om. Tenerife staat ook bekend om het produceren van haar eigen heerlijke wijn en kun je dit eiland niet verlaten zonder deze geproefd te hebben. Wil jij ook graag een bezoekje brengen aan Tenerife? Boek dan een ticket via de website van lastminute Spanje.

Comments are closed.