rgnbg

Uitstapjes op de fiets

Als je kindje wat groter wordt, is het zowel voor jezelf als voor je kindje een feestje om een stukje te gaan fietsen. Het is heerlijk om met lekker weer door de natuurgebieden, die Nederland heeft, te fietsen. Je kindje zal er ook van genieten.

In Nederland heb je best veel gebieden waar je lekker kunt fietsen over aangelegde fietspaden. In de provincie Drenthe bijvoorbeeld. Daar kun je genieten van de rust en idylle van uitgestrekte heidevelden, dromerige esdorpen en de weidsheid van het veen. In de provincie Gelderland vind je de bosrijke Veluwe en het stroomgebied van grote rivieren. Menig fietser is er verliefd op geworden. En voor de provincie Limburg moet je best wel een aardige conditie hebben want het is er heuvelachtiger dan de rest van Nederland. In Limburg waan je je bijna in het buitenland door de pittoreske vakwerkhuizen en de plassengebieden rond de Maas. Je ziet dat er best veel te genieten is op de fiets in Nederland.

Het beste is om met een kindje te kiezen voor moederfietsen. De fiets is extra stevig en er is extra ruimte om op te stappen tussen het zadel en het stuur. Er is natuurlijk rekening mee gehouden dat er een kinderzitje aan het stuur komt te hangen. Nadat je kindje weer wat groter is, zal het plaats gaan nemen achterop de fiets, in het achterzitje. Maar gooi je voorzitje nog niet weg want je zult hem nog nodig hebben voor je tweede kind eventueel. Hier is de moederfiets ook op gebouwd. Je fiets moet stevig genoeg zijn om met z’n drieën op een veilige manier je te kunnen verplaatsen.

Ook papa mag mee op zijn herenfiets. Ook hij kan een of twee kinderen op zijn fiets meenemen maar het is toch een specialiteit van mama natuurlijk.

Comments are closed.