rgnbg

Toegenomen zelfvertrouwen na plastisch chirurgische behandeling

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niets van je omgeving aan moet trekken en daar is niets op tegen. Maar aan de andere kant proberen mensen zo positief mogelijk op andere mensen over te komen en hopen zo dat anderen hem of haar gaan zien zoals hij of zij graag gezien wil worden. Zo schikken mensen zich naar bepaalde maatschappelijk gedragen eigenschappen.

Een van die maatschappelijk gedragen eigenschappen is dat je er goed uit moet zien. Daarin is het belangrijk dat je aan de verwachting van het op dat moment heersende beeld voldoet. Zo wordt van vrouwen in deze tijd verwacht dat ze er jong en mooi uitzien. Deze verwachting van vrouwen is door de jaren heen zo gegroeid en zal nog wel verder veranderen. De realiteit van vandaag is dat de verwachting van vrouwen is dat ze er jong en mooi uit zien.

Het is dus erg belangrijk voor een vrouw om er goed uit te zien want dan heb je meer kans op het krijgen van bepaalde posities. Zo hebben jonge en mooie vrouwen bijvoorbeeld meer kans om nieuwslezeres te worden, maar hebben ook meer kans op andere functies. Er wordt wel gezegd dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, maar in de praktijk wordt gewoon gekeken hoe iemand eruit ziet en in de praktijk geeft iemands uiterlijk soms zelfs de doorslag.

Daarom is het vandaag belangrijk om er jong en aantrekkelijk uit te zien. Dat is voor veel vrouwen dan ook de reden waarom ze aan plastische chirurgie doen. Het percentage vrouwen die dit doen valt uiteindelijk best mee, maar is wel een groeiend percentage. Ook de bovenooglidcorrectie kosten en de borstvergroting kostprijs worden steeds beter en er gaan veel meer operaties goed dan dertig jaar geleden waardoor het minder risicovol is.

Comments are closed.