rgnbg

Tips voor een efficiënt magazijn

Veel bedrijven onderschatten het belang van een efficiënt magazijn. Indien je geen efficiënt magazijn hebt, kan het zijn dat producten niet meer terug te vinden zijn of dat de administratie van de voorraden niet in orde is. Magazijnstellingen is een eerste must om een magazijn in ieder geval goed in te kunnen richten. Om het efficiënt te maken, zijn echter een aantal aandachtspunten essentieel.

–          Ten eerste is het belangrijk dat je naar het voorraadbeheer kijkt. De juiste artikelen en aantallen zijn niet altijd op voorraad of de voorraadwaarde ten opzichte van de gerealiseerde omzet is te hoog.

–          Routering: medewerkers lopen niet de kortste en meeste efficiënte route in het magazijn.

–          Flexibiliteit van medewerkers: medewerkers zijn niet flexibel in het zetten op tijden dat er veel of weinig werkaanbod is. Veel bedrijven krijgen 60 tot 80 procent van de orders binnen 2 uur voor sluitingstijd en stemmen het aantal medewerkers af op deze plek.

–          Batchen: er is weinig sprake van een ordersamenvoeging, ook niet wanneer er veel orders zijn met weinig orderegels.

Nadat u een goede magazijninrichting voor uw bedrijf heeft gemaakt zult u zien hoe fijn het werkt voor uw bedrijf. U kunt gemakkelijk voorraden terug vinden en het administreren van producten is ook veel gemakkelijker te doen.

Comments are closed.