rgnbg

Stalkers op Facebook

Het is algemeen bekend dat mensen nieuwsgierig zijn. Er zijn ook mensen die het nieuwsgierig zijn naar een nieuw level brengen door hun nieuwsgierigheid niet te anoniemiseren. Deze mensen kicken er als het ware op om zoveel mogelijk info over een persoon zien te verzamelen. Alles wat die persoon doet, meemaakt et cetera moet bekend zijn bij ze.

Dit soort mensen die anderen aandachtig achtervolgen in hun dagelijkse bezigheden worden ook wel stalkers genoemd. Stalkers kunnen tegenwoordig, dankzij het internet, vrij eenvoudig en snel achter bepaalde gegevens komen. Facebook is een enorme bron aan informatie voor dit soort mensen. De meeste mensen zetten werkelijk waar alles op Facebook. Foto’s, adresgegevens, email adressen en telefoonnummers. Alles is er te vinden. Een stalker voelt zich daarom ook als een klein kind in een snoepwinkel op Facebook.

Gelukkig worden Facebook gebruikers tegenwoordig wat meer op de hoogte gehouden van wijzigingen in het systeem en hoe ze bepaalde informatie kunnen blokkeren. Ook zijn er genoeg websites te vinden met tips over het veilig gebruik maken van Facebook.

Door in te loggen op Facebook en je privacy settings aan te passen kun je bepaalde onderdelen van je account onzichtbaar maken voor onbekenden. Doe dit dus ook wanneer je geen zin hebt in nieuwsgierige mensen die je helemaal niet kent.

Comments are closed.