rgnbg

Split en grind bij NatuursteenWebshop.nl

U wilt een nieuwe tuin of bijvoorbeeld een grindpad door je bestaande tuin? Dan is de kans groot dan grind of split een belangrijk onderdeel wordt van die tuin of dat pad. Grind en split zijn veelgebruikte materialen voor de verharding van een tuin. Grind en split paden of borders zijn makkelijk aan te leggen en te onderhouden maar het is wel belangrijk dat je rekening houdt met enkele puntjes. In dit artikel leggen we uit wat deze puntjes zijn.

Onkruid

Het grote voordeel van grind en split is dat u geen last hebt van onkruid zoals dat tussen de planten voorkomt. Als u het op de juiste manier aanlegt althans. Belangrijk is dat u ervoor kiest worteldoek onder het grind aan te leggen. Dit worteldoek laat water door maar houdt wortels en onkruid tegen. En dat is ook wel nodig want als u dit niet doet is het tussen grind of split lastig onkruid plukken.

Splitplaten

Splitplaten, met name als u een grindpad of parkeerplaats aan wilt leggen is het belangrijk onder de verharding splitplaten te leggen. Dit zorgt ervoor dat u niet wegzakt in het grind en het grind goed blijft liggen. En dat is voor bijvoorbeeld een pad of parkeerplaats erg fijn. Bij grote oppervlaktes kunt u er het beste voor kiezen alleen de splitplaten aan de buitenkant te doen.

Comments are closed.