rgnbg

Reizen met kinderen en omgaan met andere volwassenen

Als ouder is het uw belangrijkste taak om te zorgen voor de veiligheid van uw kinderen tijdens het reizen. Echter, op het vliegveld, bij het tankstation of in de trein zullen er tal van andere volwassenen in de buurt zijn. Sommigen zullen vriendelijk zijn, terwijl anderen geïrriteerd en soms zelfs onbeschoft kunnen zijn. Gebruik de volgende tips voor het omgaan met volwassenen als u met kinderen reist.

Vraag eerst hulp aan een lid van het personeel in plaats van aan één van de andere passagiers. Dit is een van de essentiële tips voor reizen met kinderen, ongeacht of u nu in een treinstation, op de luchthaven of aan boord van een vliegtuig bent. In het algemeen, hoe vriendelijk andere mensen ook moge zijn, moet je niet verwachten dat ze te allen tijde bereid zijn om te helpen. Bovendien zijn er medewerkers wiens taak het is om uw reis aangenaam te maken.

Vraag andere passagiers om een gunst alleen als er een noodsituatie is en als het hen weinig tijd kost om te helpen. De realiteit is dat niet alle mensen blij zijn als je vraagt om voor te gaan in de rij bijvoorbeeld, dus je moet het juiste moment kiezen. Bijvoorbeeld, als je baby ontspannen en gelukkig is, kunt u het zich veroorloven om toch gewoon uw beurt af te wachten. Echter, in het geval het kind huilt, kun je gemakkelijker vragen of u mag voor gaan.

Blijf vriendelijk en bied je excuses aan als je kind een probleem veroorzaakt. Op die manier zul je de meeste mensen ontmoedigen om een onaangename opmerking te maken of een boos gezicht op te zetten. In dergelijke situaties is het belangrijk zo rustig mogelijk te blijven en om je aandacht te richten op uw kind. Je mag geen gebruik maken van enige vorm van bestraffing in het bijzijn van andere mensen als je kind op een leeftijd is waarop het zich daarvoor zal schamen.

Leg aan uw kind uit dat het niet met vreemden mag praten, tenzij je er bij bent en je akkoord gaat. Er zijn veel mensen die erg vriendelijk omgaan met kinderen en zelfs de tijd nemen om uw kind te vermaken aan boord van het vliegtuig, bijvoorbeeld, maar je moet voor alle veiligheid toch maar best een oogje in het zeil houden.

Voor meer tips en kindvriendelijke vakanties, check http://www.familyfuntravel.nl.

Comments are closed.