rgnbg

Orthodontie

Orthodontie is een tak in de tandheelkunde, ook beschikbaar bij de tandarts in Hoofddorp, die zich bezighoudt met het verbeteren van de tanden door ofwel de groei te beïnvloeden ofwel door de stand van de tanden recht te zetten. Met name kinderen krijgen te maken met orthodontie omdat zij zich in de levensfase bevinden waarin de tanden groeien.

Om ervoor te zorgen dat alles correct eruit komt te zien is het verstandig om regelmatig een bezoek aan de tandarts te plegen, ook met uw kind. U heeft doorgaans geen verwijzing nodig om naar de orthodontist te gaan, meestal wordt er vroegtijdig een aanwijzing gevonden. Bij onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp hebben wij de specialisten voor u.

Wat zijn de oorzaken van een scheef gebit?

In veel gevallen is het erfelijk wat het gebit gaat doen. De tanden kunnen al vanaf de bodem scheef staan of ze kunnen op een gegeven moment scheef gaan groeien. In beide gevallen is er een orthodontist nodig om het in de gaten te houden. Het bijsturen gaat door middel van een beugel of een beugelslot.

Een andere oorzaak van een scheef gebit is een ongeval of ongeluk waarbij er fysiek letsel is opgetreden in aan het gebit. Daarnaast kan het voortdurend duwen met de tong op de groeiende tanden of duimzuigen invloed hebben op de stand ervan.

De tandarts in Hoofddorp helpt u met de controles en zal u informeren wanneer uw kind toe is aan orthodontie.

Orthodontist voor professionele aanpak

Er zijn diverse middelen in te zetten om ervoor te zorgen dat uw kind weer een recht gebit heeft. De orthodontist bij onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp maakt gebruik van een professionele aanpak om goed kwaliteit werk af te leveren. Zij zijn allemaal erkende specialisten in het vak orthodontie zodat zij de beste hulp kunnen bieden aan uw kind.

Ook voor spoed of angst bij het bezoeken van de tandarts hebben wij een oplossing. Dankzij de speciale behandelingen weten wij iedereen op zijn of haar gemak te stellen voor de procedure. Maak gerust een afspraak bij onze tandarts in Hoofddorp inzake orthodontie.

Comments are closed.