rgnbg

Miljoenencontracten

Miljoenencontracten spreken tot de verbeelding. Je leest er wel eens over in krant. Zo heb je bijvoorbeeld het Nederlandse bedrijf Eurotron, dat voor miljoenen euro’s een high-tech productielijn bouwt voor een fabrikant van zonnepanelen in Qatar. De machines kunnen dankzij de Nederlandse technologie een nieuw type zonnepaneel produceren, dat efficiënter is dan de huidige generatie.
Nog niet zo lang geleden stond Hans Bleker van Economische Zaken aan de leiding van een missie, die parallel liep aan een officieel bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Vietnam. Hier kwamen vele lucratieve contracten uit. Zo heeft tankopslagbedrijf Vopak een haalbaarheidsstudie ondertekend met staatsbedrijf PetroVietnam en gaat ingenieursbureau DHV in het zuiden van Vietnam een afvalwatersysteem ontwerpen.

Grote projecten moeten aanbesteed worden. De overheid is dit verplicht vanwege wet- en regelgeving zodat zij kan aantonen dat zij publiek geld op een goede manier aanwend en niet te veel geld uitgeeft aan projecten. Maar ook ondernemingen moeten aanbesteden. Dit gaat dan vooral om de echt grote opdrachten. Bij kleinere opdrachten kan men volstaan met offertes van leveranciers.

Ondernemers kunnen eenvoudig aanbesteden bij Qflow. Het aanbesteden gaat hier online via standaard invulschermen. Leveranciers van de gevraagde producten of diensten kunnen hierop inschrijven middels de online dienst van Qflow. Alle documenten wordt gestructureerd opgeslagen. Op basis van prijs en kwaliteit kan de opdrachtgever zijn keuze maken. Voor beide partijen is dit een transparant proces.

De selectie van de inschrijvers is een belangrijk onderdeel van het hele proces. Tijds- en budgetoverschrijdingen zijn aan de orde van de dag. En als opdrachtgever wil je natuurlijk ook niet meemaken dat het geleverde product zo beroerd is dat het nooit gebruikt zal gewoon of pas na uitgebreide en kostbare aanpassingen.

Dus voor de beste kwaliteit en de beste prijs kan je het beste het aanbestedingstraject van Qflow gebruiken voor een transparante manier van projecten aanbesteden.

Comments are closed.