rgnbg

Milieuvriendelijk dak is duur

Sommige mensen hebben wat geld over en weten niet direct wat ze ermee kunnen. Een van de dingen die je dan met je geld kan doen is door het allemaal in je huis te investeren. Een van de dingen waar dat in kan is het dak van je huis. Er zijn verschillende alternatieven voor een pannendak waar je in kan investeren die bijna allemaal milieuvriendelijker zijn dan het pannendak. Een goed alternatief voor het pannendak is een rieten dak.

Een rieten dak is een goede investering omdat een rieten kap beter isoleert dan de meeste pannendaken. In de winter blijft het daardoor langer warm in huis en kan er worden bespaard op stookkosten en in de zomer blijft het daardoor langer koel in huis waardoor er minder stookkosten nodig zijn om het huis koel te houden.

Daarnaast is een rieten dak goed omdat het voor sfeer zorgt. Een rieten dak heeft de eigenschap om met het weer mee te kleuren. Zo kleurt een rieten dak lichter als de zon er op schijnt en kleurt een rieten dak donkerder als het regent. Het belangrijkste aan een rieten dak is uiteindelijk dat de meeste rietsoorten bijna volledig biologisch afbreekbaar zijn waardoor een rieten dak milieuvriendelijker is dan een pannendak.

Het nadeel van een rieten dak is alleen dat het meestal iets duurder is dan een pannendak. In aanleg kost een rieten dak ongeveer twee keer zo veel als een pannendak. De voordelen van het rieten dak moet je daarom wel vinden opwegen tegen het kostenplaatje. De totale kosten zijn uiteindelijk afhankelijk van de levensduur van het dak. De levensduur is afhankelijk van kunde van de rietdekker van de hoeveelheid onderhoud en van weersomstandigheden en is daarom moeilijk te voorspellen. Wel kan gezegd worden dat bijna alle rietendaken tussen de vijfentwintig en de vijftig jaar mee gaan.

Comments are closed.