rgnbg

Lekker vies worden

Je schoenen uitkloppen omdat je er tot je enkels instond, je broekzakken regelen omdat die er helemaal vol van zitten, je hebt er kuilen diep in gegraven, zand. Wie heeft er geen plezier in én mee gehad.

Voor veel ouders klinkt dit als nostalgie, maar voor veel kinderen is dit het heden of de toekomst. De zandbak is een plek waar veel kinderen bijeen komen en contact met elkaar leggen. Er worden kastelen gebouwd en het valt af en toe als je schommelt op de schommel.

Een plek waar ouders bijeen komen om gezellig te praten met elkaar en hun kind in de gaten te houden. Helaas is er niet elke buurt zo’n zandbak om de bovenstaande gevoelens naar boven te halen. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven zoals buitenspeelgoed die zich bekommeren om deze gevoelens en is het mogelijk om een zandbak hout online te bestellen.

Er wordt tegenwoordig niet veel reclame meer gemaakt voor speeltoestellen. Tegenwoordig is het bijna uniek als je een reclame van een skelter voorbij ziet komen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de opkomst van de technologie. Toch vreemd want de speeltoestellen zijn gebruiksvriendelijker en leuker dan ooit en nemen tamelijk weinig risico met zich mee. Bovendien zorgen dit soort speeltoestellen ervoor dat u kind zich weer in de frisse buitenomgeving begeeft en dat zij weer in beweging komen. Dit is nogal een issue vanwege de opkomende technologieën en het vele bankhangen dat dit met zich mee neemt.

Kortom genoeg reden om weer lekker vies te worden in de zandbak! Vieze knieën, zand in je haren, oren, achter je nagels en tussen je tenen. Het hoort er helemaal bij. Neem je schep en je emmertje mee, bouw een bunker van zand of maak een kasteel. Iedereen zal beamen dat dit misschien wel één van de leukste dingen wat van een kind zijn.

Comments are closed.