rgnbg

Lekker naar buiten joh

Jammer genoeg is het vandaag de dag toch een trend die je overal door het land ziet. Of misschien kan je beter zeggen, een die je niet ziet. Kinderen zitten steeds meer binnen, wat betekent dat je ze ten opzichte van vroeger een stuk minder buiten ziet spelen. Dit is natuurlijk allemaal terug te leiden naar de opkomst van de technologie. Kinderen reiken vaak eerder naar die joystick tegenwoordig om een potje op de spelcomputer te spelen in plaats van zelf die voetbal op te pakken en buiten op het pleintje een potje te gaan voetballen.

Als ouders heb je toch een bepaalde verantwoordelijkheid om je kinderen weer een reden te geven om naar buiten te gaan! Maak het buiten zijn zo aantrekkelijk mogelijk voor je kinderen. Als je een mooie achtertuin hebt is het goed mogelijk om buiten speeltoestellen te plaatsen in je achtertuin. Je hebt bij het plaatsen van buiten speeltoestellen erg veel verschillende mogelijkheden voor je kinderen. Denk hierbij aan een houten zandbak, schommels of een mooie glijbaan bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal verschillende soorten buitenspeelgoed die te krijgen zijn en makkelijk in je tuin te plaatsen zijn. Heb je de ruimte over? Gebruik deze dan om je kind naar buiten te krijgen.

Jammer genoeg heeft niet iedereen de ruimte om speeltoestellen buiten in de tuin te gaan plaatsen. Uiteraard is het ook voor deze mensen mogelijk om de kinderen te motiveren de buitenlucht in te gaan in plaats van binnen achter dat scherm te blijven hangen. Een leuk soort speelgoed voor kinderen zijn bijvoorbeeld trikers en skelters. Hierop hebben de kids de tijd van hun leven en zijn ze nog eens gezond in beweging ook! Er zijn veel verschillende varianten en maten, dus er is absoluut voor ieder wat wils.  Kom om deze reden in beweging om je kind in beweging te krijgen!

Comments are closed.