rgnbg

Landal Greenparks vs. Center Parcs

De keuze voor een vakantieadres is ontzettend belangrijk. Veel mensen boeken een vakantiehuisje bij center parcs of bij de organisatie landal greenparcs. Het plezier wat in een vakantie ervaren kan worden hangt namelijk in grote mate af van het verblijf. Omdat er veel vakantiegangers met de vraag kampen waar ze het beste een vakantiehuis kunnen boeken, ben ik de wereld van de online recensies en reviews ingedoken en heb ik de belangrijkste voor- en nadelen van Landal Greenparks en Center Parcs op een rijtje gezet.

Landal Greenparks

Landal Greenparks bezit 70 bungalowparken met meer dan 12.000 bungalows en 7 kampeerterreinen door heel Europa. In Nederland is Landal Greenparks de grootste aanbieder van bungalowparken. Landal Greenparks geeft zelf aan onderscheidend te zijn door rust, ruimte en natuur. landal

Center Parcs

Center Parcs is aanbieder van vakantieparken. In totaal heeft Center Parcs 27 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Deze vakantieparken zijn een ware ervaring; naast bngalows en cottages is er een ontzettend breed aanbod van verschillende activiteiten. Met name de waterparken van Center Parks zijn bekend onder Nederlandse vakantiegangers. center parcs

Ervaring gemak van een vakantiehuisje boeken

Klanten van Landal Greenparks geven in verschillende reviews slechte beoordelingen voor het zoekgemak. Bij het zoeken naar een geschikte vakantiewoning moet de vakantieperiode bij elke zoekopdracht opnieuw ingevuld worden. Bij een aantal browsers werkt de website ook niet perfect en wordt deze maar half weergegeven. Ook het online inzien van een boeking is bij Landal (nog) niet mogelijk.

Al met al geeft Landal een wat verouderd beeld af in de verschillende reviews. Beoordelingen zijn niet altijd positief, enkele reviews bevatten zelfs klachten. Echter, Landal Greenparks reageert op vele reviews en geeft hier aan dat ze op dit moment alle klachten verzamelen en de website aan het verbeteren zijn.

Over het boekingssysteem van Center Parcs zijn geen slechte recensies te vinden. Alle ervaringen zijn louter positief. Het boeken is modern, simpel en werkt vrijwel foutloos.

Beoordeling vakantiehuizen en aanbod gebieden

Wanneer we Landal Greenparks en Center Parcs vergelijken op het gebied van vakantiehuizen, de ligging van de parken en de activiteiten die aangeboden worden, komen we al snel uit op hét grote verschil.

Landal Greenparks heeft duidelijk een groter aanbod met 70 parken, in vergelijking met de 27 parken van Center Parcs. De parken van Landal Greenparks liggen in een meer bosrijke omgeving en midden in de natuur. Er zijn voldoende activiteiten – zoals een restaurant, zwembad of supermarkt – die goede beoordelingen krijgen. Center Parcs loopt echter voorop met haar activiteiten. Elk park heeft een groot binnenzwembad met vele glijbanen. Daarnaast worden ook de verhuur van waterfietsen en activiteiten voor kinderen als zeer prettig ervaren.

Eind beoordeling van de vakantieparken:

Center Parcs ontvangt betere reviews over haar boekingsgemak en moderne website. Landal Greenparks loopt hier nog wat op achter en ontvangt hier dan ook klachten over. Wel neemt Landal deze klachten serieus. Dit komt tot uiting door de reacties van Landal Greenparks op vele recensies, waarin zij aangeven aan een nieuwe website te werken.

Hoe dan ook; de keuze voor Landal Greenparks of Center Parcs is volledig afhankelijk van uw voorkeuren. Wanneer u een vakantie het liefst doorbrengt in de natuur met weinig extra’s is Landal Greenparks de beste keuze voor u. Wanneer u echter graag gebruik maakt van extra activiteiten en de tijd graag op het vakantiepark zelf doorbrengt, past een vakantie bij Center Parcs waarschijnlijk beter bij uw voorkeuren.

 

 

 

 

 

Comments are closed.