rgnbg

Jaarlijkse keuring industriedeur

Werkgevers realiseren zich vaak niet dat industriele deuren niet alleen dienen voor het toetreden of verlaten van het bedrijfspand, maar dat de industriedeuren ook essentieel zijn voor de bedrijfsprocessen. Indien de industriedeuren niet goed onderhouden worden, kan er een storing voordoen waardoor de industriedeur tijdelijk niet meer gebruikt kan worden. Voor de toevoer van goederen en personen is dit funest, waardoor de bedrijfsprocessen niet optimaal zijn.

 

Keuring industriedeur

Naast het jaarlijks onderhouden van de industriedeuren dienen deze ook periodiek gekeurd te worden. Dit is vastgesteld in diverse normen en wetten. Onder industriedeuren kunnen diverse types deuren vallen. Zo vallen alle types overheaddeuren, bedrijfsdeuren, vouwhefdeuren, roldeuren en snelloopdeuren ook onder industriedeuren. Deze deuren dienen gekeurd te worden volgens de Europese norm NEN-EN 14341+A2. In deze norm is gesteld welke onderdelen  van de industriedeuren gekeurd dienen te worden. Enkele van deze onderdelen zijn de kabels, veren, onderloopbeveiliging en loopwielen.

 

Om te voldoen aan een volledige industriedeuren keuring moet de deur ook voorzien zijn van een CE-sticker en voldoen aan de Arbowetgeving. De Arbowetgeving stelt dat de industriedeuren geen gevaarlijke situaties op mogen leveren voor de werknemers. Om er zeker van te zijn dat de industriedeuren volgens de richtlijnen gekeurd zijn kunt u een serviceovereenkomst afsluiten bij ROMASS Business. De monteurs van ROMASS Business zullen al uw industriedeuren keuren volgens de wettelijke richtlijnen en ervoor zorgen dat de industriedeuren goed blijven werken.

Benieuwd wat het beste bij uw bedrijf past? Bekijk dan snel de serviceovereenkomsten industriedeuren en vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Comments are closed.