rgnbg

Hoe overleef je je scheiding?

 

Een scheiding is natuurlijk een zware aanslag op je persoonlijke welzijn. Zowel lichamelijk als emotioneel kunnen mensen erg lijden onder een scheiding. Je bent natuurlijk constant bezig met advocaten over het familierecht of met je ex en je scheidingsbemiddelaar. Veel mensen zullen na hun scheiding de neiging hebben om onder hun dekbed te kruipen en daar ook voorlopig niet meer onder vandaan te komen. Je komt echter een stuk verder wanneer je de zaken onder ogen komt en niet bij de pakken neer gaat zitten.

 

Wat het belangrijkste is na een scheiding is dat je vooral niet thuis blijft zitten, onderhoud vooral contacten en zoek afleiding. Het is belangrijk vooral gezellig te doen, hoe moeilijk dat ook zal zijn. Ga vooral niet zitten mopperen over alles. Wanneer je contacten hebt met gezamenlijke vrienden is het belangrijk dat je niet gaat zeuren over je ex. Op die manier ga je mensen dwingen een kant te kiezen terwijl ze dat helemaal niet willen.

 

Wanneer je veel behoefte hebt aan praten, ga dan op zoek naar lotgenoten. Dit kun je waarschijnlijk in je omgeving of op internet vinden. Onthoud alleen dat je echt niet moet gaan zeuren. Natuurlijk mag je je emoties uiten, maar houd dit kort want het zal je anders niks extra opleveren. Wanneer je erg verdrietig bent, kun je ervoor kiezen om afleiding te gaan zoeken in vrolijke dingen. Je kunt er echter ook voor kiezen om met je stemming mee te gaan en bijvoorbeeld emotionele muziek op te zetten en lekker gaan zitten janken. Uiteindelijk raken ook tranen op! Dan kun je hierna lekker wat leuks te gaan doen. Zorg ook dat je niet op je kinderen gaat leunen. Natuurlijk mag je laten merken dat je verdrietig bent, als ze maar niet onder gaan lijden.

 

Wat je jezelf absoluut moet verbieden is kwaad spreken over je ex tegen de kinderen. De kinderen kunnen daar namelijk helemaal niks mee. Ze worden ermee belast en kunnen er nergens mee terecht. Kinderen hebben een bepaalde loyaliteit naar hun ouder toe. Ze kunnen hun ouders niet afvallen en dit moet je dan ook niet van ze gaan vragen.

 

Comments are closed.